Проблеми хроничних болесника са променом временских прилика

Ових дана многи Трстеничани имали су проблема са променом временских прилика, нарочито хронични болесници, па је повећан број прегледа у интернистичком кабинету. Специјалиста интерне медицине у Дому здравља “др Сава Станојевић у Трстенику, др Жаклина Ристић истиче да је било доста хитних случајева, нарочито код млађих људи.

“Радило се о поремећају срчаног ритма, а у последњих 10 дана имали смо три до четири коронарна синдрома па су ти пацијенти хитно транспортовани на Интерно одељење у Крушевцу. Исто тако било је и пацијената са високим крвним притиском, односно са варијацијама”, истиче др Ристић о додаје да је упућен апел свим пацијентима да се, ако им се јави неки од поменутих симптома, одмах јаве лекару и да воде рачуна о исхрани, да редовно узимају прописану терапију, да избегавају слану храну и да се више крећу и физички активирају.

“Треба наравно имати и позитиван став о животу и морам на крају да додам да је у последње време у трстеничкој општини порастао број оболелих људи од дијабетеса који су на инсулинској терапији, а међу којима нажалост има и деце”, рекла нам је др Жаклина Ристић.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x