Проглашена пандемија Ковида-19

Светска здравствена организација (СЗО) прогласила је данас пандемију због коронавируса. У циљу спречавања преношења инфекције коронавируса у Републици Србији и у циљу заштите сопственог здравља, потребно је придржавати се следећих мера: појачана и честа хигијена руку, нарочито пре јела, кијања или кашљања. Уста и нос, приликом кашљања и кијања, покрити папирним марамицама или рукавом у прегибу лакта.

Министарство здравља апелује да, ако осетите симптоме инфекције органа за дисање (повишена температура, кијавица, кашаљ, отежано дисање или друго) останете код куће. Избегавати боравак на јавним местима, не одлазити на посао, у школу или обданиште.

Ако сте допутовали из Кине, Италије или другог жаришта позовите Министарство здравља или Завод за јавно здравље у месту пребивалишта (специјалан бриј Министарства здравља 064/8945-235, број Завода за јавно здравље Крушевац 037/438-794. до 14 часова, после 14 часова и викендом 064/894-22-82). У наредних 14 дана останите код куће и смањите контакте са укућанима. За више информација о Корона вирусу, досупан је сајт Министарства здравља covid.rs.

Због забринутости стањем и алармантном брзином којом се вирус шири и тешким стањем заражених, СЗО је донела одлуку да објави да се ширење Ковида-19 може окарактерисати као пандемија, рекли су челници СЗО на конференцији за новинаре.

Највећа жаришта коронавируса су у Италији, Јужној Кореји и Ирану, где је највећи број умрлих, док је јутрос до 8 часова у Републици Србији забележено 12 случајева заражених вирусом Ковид-19.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре

1365

COVID-19 - ОПШТИНА ВАРВАРИН

0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x