Проглашени победници првог Фестивала дечијег филма у Варварину

У Великој сали Општинске библиотеке Варварин, у оквиру прославе 23. септембра, Дана општине, одржана је свечана додела награда и проглашење победника са Фестивала дечијег филма “Фестивалчић” на ком је приказано шест ауторских дечијих филмова.

“У оквиру реализације првог општинског Акционог плана за превенцију раног напуштања образовања и изласка из система образовања, Општина Варварин је организовала Фестивал дечијег филма “Фестивалчић”, литерарни и ликовни конкурс, низ спортских манифестација за ђаке и подржала школе и њихове ђаке кроз едукације, информатичке курсеве, промоцију вршњачког учења, набавку рачунарске опреме и реновирање спортских терена”, наводе организатори.

На свечаној додели награда у Варварину за апсолутно најбољи филм “Фестивалчића” проглашен је филм ученика ОШ “Херој Мирко Томић” из Доњег Крчина – “Школа из снова”. Специјална награда пројектног тима за филм који је испунио све захтеве конкурса отишла је ОШ “Свети Сава” из Бачине за филм “Моја школа из снова”, док је филм ОШ “Мирко Томић” из Обрежа, под називом “Рециклажа није гњаважа” проглашен за филм са најјачом поруком.

Најбољи филм по мишљењу публике је филм ученика Средње школе Варварин “Бирај живот”, награду за најкреативнији филм освојила је ОШ “Јован Курсула” за филм Здраво растимо”, док је филм “Здраво се хранимо” ОШ “Драги Макић” из Бошњана проглашен за најоригиналнији филм. Сви ђаци награђених филмова освојили су по лаптоп рачунар за своју школу.

“Радом педагога и психолога школа и наставника и професора, кроз жирије и комисије, велики број деце је награђен вредним и лепим наградама. У оквиру доделе награда подељено је 10 таблета, 4 фотоапарата, 10 курсева за стране језике и 6 лаптопова за школе. Књиге, захвалнице и дипломе додељене су осталим ђацима, као и наставницима, који су се на различите начине истакли и подржали спровођење пројекта”, поручују организатори.

Пројекат “Имам диплому и слободан сам” реализују у партнерству Општина Варварин и Удружење самохрнаих мајки “Кнегиња Милица” из Крушевца. Пројекат, чија вредност износи 181.459,20 евра, од чега је донација Европске уније 161.262,79 евра, финансира Европска унија, а спроводи Министарство рада, запошљавања, борачких и социјалних питања.

Пројекат се спроводи у оквиру грант шеме “Развој ефикасних услуга у заједници у области образовања и социјалне заштите на локалном нивоу”, а ова грант шема са буџетом од 5,5 милиона евра финансира пројектне активности 30 корисника грантова и обухвата локалне самоуправе, организације цивилног друштва, као и релевантне институције на локалу.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x