Реакције из СНС-а и СПС-а на изјаву Вука Јеремића да актуелна власт планира приватизацију ЕПС-а

Реагујући на јучерашњи наступ Вука Јеремића на трибини у Краљеву, где је најавио да актуелна власт планира приватизацију ЕПС-а, потпредседник Социјалистичке партије Србије (СПС) Александар Антић, који је и министар рударства и енергетике, истиче да у недостатку идеја и јасног политичког програма, Вук Јеремић крајње неодговорно уноси страх међу грађане Србије причајући најобичније неистине.

“Прошли пут је то радио, најављујући да је питање дана кад ће терористи у Србији извести напад попут оног у Истанбулу, а сада да власт планира приватизацију ЕПС-а. Ова Влада Србије, и коалиција која је чини, не да нема намеру да приватизује ЕПС, већ развија нашу националну енергетску компанију улагањем у нове енергетске објекте са идејом да ЕПС постане најјача енергетска компанија у региону”, стоји у писаној изјави коју је Антић доставио медијима.

“Вук Јеремић, вероватно, у анализама полази од себе и од тога шта би он урадио. У овом случају се само присећа катастрофалних и погубних приватизација које су спровођене у време његове владавине и владавине његове партије, а од које се Србија још увек опоравља”, закључује потпредседник СПС-а.

Раније се саопштењем огласила и чланица Председништва Српске напредне странке (СНС) Александра Томић која је навела да је Вук Јеремић поново подсетио Србију да је “патолошки лажов и јефтини демагог, који не пропушта прилику да се руга грађанима сваког дана”.

“Тадићев потрчко и најгори министар најгоре владе Србије је и даље у заблуди – теши се да је народ заборавио да су он и његови досовски компањони уништили и распродали све у Србији. Наравно да никоме не пада на памет да приватизује ЕПС, већ напротив – желимо да осавремењујемо наш енергетски систем и да га развијамо, и то не само у Србији, него и у региону” истиче Александра Томић.

Она је Јеремићу поручила и “да се мане ћорава посла и плана поновног уништавања Србије, јер нас је са својим паметњаковићима, Борисом Тадићем, Душаном Петровићем и сличнима, уназадио за читав век” изразивши уверење да ће му то грађани недвосмислено показати у најскорије време.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x