Референдумски дан у општини Варварин, до 19 часова гласало 25,5% грађана

У општини Варварин свих 40 бирачких места отворено је тачно у 7:00 часова и референдумски дан, за сада, протиче без икаквих проблема. До 19 часова на референдум изашло је 25.5% грађана који имају право гласа, од укупно уписаних у бирачки списак 15.101, а гласање је могуће обавити до 20 часова, када ће сва бирачка места бити затворена.

На гласачким местима није било пријављених нерегуларности, на референдуму се грађани изјашњавају о питању “Да ли су за потврђивање Акта о промени Устава Републике Србије”, заокруживањем одговора “ДА” или “НЕ” на гласачком листићу.

21:20 – Према првим незваничним подацима, за ДА је гласало 67,9% , док је опцију НЕ заокружио 31% бирача у општини Варварин.

15:40 – Заменик председнице општине Варварин Дејан Милановић гласао је на данашњем референдуму на бирачком месту 22, у учионици ОШ “Херој Мирко Томић” у Залоговцу.

14:40 – Председница општине Варварин др Виолета Лутовац Ђурђевић искористила је своје бирачко право гласајући на референдуму о потврђивању Акта за промену устава Републике Србије. Она је гласала на бирачком месту 19, у ОШ “Јован курсула” у Доњем Катуну и том приликом упутила позив становницима темнићког краја и Републике Србије да изађу на референдум и изјасне се да ли су за самостално судство и независно тужилаштво.

13:15 – Заменица председника локалног парламента Јелена Весић своју грађанску дужност обавила је у 13:15, на бирачком месту број 13 у Селу Варварин, након чега је позвала становнике општине Варварин да се на референдуму изјасне да ли су за или против независног правосуђа.

12:30 – Своје право гласа искористио је Војкан Павић, председник Скупштине општине Варварин, који је на референдум изашао на бирачком месту бр.9 у Судској јединици у Варварину и ток приликом позвао суграђане да искористе своје грађанско право и изађу на референдум.

5 1 оцена
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x