Реновирана зграда Службе за радиологију Дома здравља “Др Властимир Годић”

Радови на реконструкцији зграде где је смештена Служба за радиологију Дома здравља “Др Властимир Годић” приводе се крају, инсталиран је нови рендген апарат за који је средства обезбедила Амбасада Јапана у Београду, уређене су и канцеларије, а поред уређења унутрашњег дела ради се и на уређењу простора иза ове зграде.

Председница општине Варварин др Виолета Лутовац Ђурђевић истиче да су радови на реконструкцији фасаде, као и унутрашњег простора, при крају, вредност радова на реконструкцији фасаде је око 650.000,00 динара, док је општина обезбедила око милиона динара и за уређење унутрашњег простора Службе за радиологију.

Током протекле недеље завршено је са монтажом новог рендген апарата, надзорни орган је утврдио ниво зрачења и оно што је преостало то је добијање дозволе за рад, обавестила нас је др Јасмина Ракић, директорка Дома здравља “Др Властимир Годић”.

“Радови се полако приводе крају тако да очекујемо да Служба за радиологију ускоро почне са радом, како наши пацијенти не би морали да иду за Ћићевац”, нагласила је др Ракић.

Ова зграда је, пре санације фасаде и унутрашњих просторија, била у веома лошем стању, деценијама се ништа није улагало тако да се крајем прошле године, након пројекта путем којег је варварински Дом здравља добио средства за куповину новог рендген апарата, кренуло и са планирањем радова на реконструкцији саме зграде.

Током радова на санацији унутрашњости зграде замењене су и електро инсталације како би нови рендген апарат могао несметано да ради.

5 2 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x