Састанак директора установа социјалне заштите у Трстенику

Домаћин састанка директора установа социјалне заштите са ширег подручја био је трстенички Центар за социјални рад, а састанку је присуствоваао и директор Републичког завода за социјалну заштиту Божидар Дакић.

“Наши драги гости на поменутом састанку били су директори Центара за социјални рад из Централне Србије, из Чачка, Крагујевца, Краљева, Крушевца. Подршку и помоћ дала нам је локална самоуправа, а посебно ми је драго што је са нама био и господин Божидар Дакић. Обрадили смо тему “Обезбеђивање права и услуга корисника из система социјалне заштите” имајући у виду начела и благовремености и целисходности и уједначавање праксе”, истиче Драгојло Минић, директор Центра за социјални рад у Трстенику и додаје да су на састанку изнете потребе и проблеми корисника Центара, нагласивши да ће резултат овог састанка бити прослеђен Министарству од кога очекују одговоре на питања из ове области.

Директор Републичког завода за социјалну заштиту Божидар Дакић задовољан је био излагањима присутних директора, док су разговори били конструктивни јер су директори презентирали проблематику у својим срединама.

“У новом закону о социјалној заштити има новина, министар је учествовао у раду радне групе и у овом тренутку покушавамо да пронађемо адекватно решење за неке проблеме како бисмо убудуће били ефикаснији. Грађанима желимо да представимо закон на једноставан начин да би се брже одговорило на њихове потребе, а тренутно се бавимо само оним питањима која су предвиђена и надамо се да ће и ту бити неких промена”, каже Божидар Дакић, диркетор Републичког завода за социјалну заштиту.

Измена Закона, како се очекује, биће усвојена на пролеће на скупштинском заседању чиме ће бити обавезано друштво за даље спровођење.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x