Светски дан хране обележен у подручном одељењу ОШ “Драги Макић” у Маскару

Црвени крст Варварин и Дом здравља “Др Властимир Годић” у ОШ “Драги Макић” у Маскару обележили су “Светски дан хране” чији је овогодишњи слоган “Правилна исхрана – доступна и приступачна свима. За свет без глади”, са фокусом на смањење броја гладних у свету.

У дворишту подручног одељења ове образовне установе у Маскару деца су изнела разноврсну храну и истакли се знањем о великом значају уношења у организам разноврсног воћа и поврћа, као и о значају одржавања личне хигијене за здравље човека.

“Основни циљ ове активности је промоција здраве исхране, редовних оброка са доста поврћа, воћа и немасног меса, као и стална физичка активност, а Црвени крст Варварин је најкреативнијим разредима ове школе доделио захвалнице за најлепшу и најздравије припремљену храну у овој акцији”, речено нам је у варваринском Црвеном крсту.

После периода пада, учесталост глади у свету поново расте. Према најновијем извештају ФАО, данас више од 815 милиона људи пати од хроничне потхрањености, дакле једна на сваких девет особа, а од тога 60% чине жене. Зато је Светски дан хране и прилика да се укаже на значај постизања циља одрживог развоја – без гладних до 2030. године, поручују из Црвеног крста.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x