Такмичари Карате клуба “Прва петолетка” освојили нове медаље

На Европском школском првенству у каратеу, одржаном у Београду, такмичило се преко 700 каратиста из Азербејџана, Јерменије, Румуније, Црне Горе, Федерације БиХ, Украјине, Молдавије и Србије. Међу њима су били и успешни такмичари КК “Прва петолетка”, представници својих школа.

Првог дана такмичења шест такмичара је освојило девет медеаља. Вук Медар је у својој категорији освојио три златне и једну сребрну медаљу, Миа Неговановић две златне и две сребрне медаље и Алекса Пецић једну сребрну медаљу.

Ката тим у саставу Милица Милошевић, Миа Неговановић и Мара Петровић освојио је једну златну медаљу, а све бољи у својој категорији, а уједно и најмлађи такмичар на овом Европском школском првенству био је Видан Сарић Ђурђевић ,сазнајемо од Наде Сарић, европске шампионке, тренера КК “Прва петолетка” и сениорске државне репрезентације.

“Последњег дана поменутог првенства учествовало је наших шест такмичара, Магдалена Антонијевић, Страхиња Глиџић, Елена Алексић, Мијат Милутиновић, Петар Микић и Софија Стојић, као и мушки тим који је у борбама “shobu ipon” и “shobu sanbon” освојио две сребрне медаље. Остали такмичари су у жестокој конкуренцији преко 30 такмичара, у својим категоријама, ушли у финални круг. Они су са поносом представљали своје школе, наш карате клуб и град Трстеник и ја им свима честитам и желим им нове успехе на наредним такмичењима”, рекла нам је на крају Нада Сарић.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x