У четвртак и петак, 13. и 14. јула, акција сузбијања одраслих форми комараца у општини Варварин

Третман сузбијања комараца у општини Варварин заказан је за четвртак и петак, 13. и 14. јула, у временском периоду од 18 до 22 часа, уколико се стекну неопходни метео услови. Циљ акције је сузбијање одраслих форми комараца и смањење њиховог броја у насељеним местима општине Варварин.

Према саопштењу из Општинске управе општине Варварин, запрашивање комараца биће обављено у четвртак, 13. јула, у периоду од 18 до 22 часа, у насељеним местима Обреж, Горњи Катун, Доњи Катун, Варварин, Село Варварин, Маскаре, Бачина и Бошњане, У петак, 14. јула, у истом временском периоду третман запрашивања комараца биће обављен у осталим насељеним местима, у Избеници, Суваји, Орашју, Церници, Пајковцу, Тољевцу, Горњем Крчину, Доњем Крчину, Карановцу, Малој Крушевици, Маренову, Залоговцу и Парцану.

Општинске власти истичу да се користе савремена хемијска средства за сузбијање комараца, која нису штетна по људе, али јесу штетна за друге инсекте, па из тог разлога апелују на пчеларе да заштите своје пчеле и кошнице током овог третмана.

Сузбијање комараца је важан корак у очувању јавног здравља и спречавању ширења комараца као преносника болести. Овај третман има за циљ смањење броја комараца и тиме смањење ризика од комараца као преносника разних обољења.

Грађани општине Варварин се упозоравају да предузму одређене мере предострожности током третмана, као што су затварање прозора и врата, спречавање изласка деце и кућних љубимаца током третмана, као и да избегавају боравак на отвореном у времену третмана. Такође се препоручује да се веш и храна за кућне љубимце држе унутра или заштићено како би се избегао евентуални контакт са хемикалијама које се користе.

Општина Варварин ће наставити са праћењем и сузбијањем комараца током лета како би се очувало здравље и добробит грађана. Редовна сузбијања ће бити спроведена у складу са временским условима.

2 2 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x