У Ликовном салону Дома културе у Трстенику одржана 18. Хуманитарна аукција васкршњих јаја

У сусрет најрадоснијем хришћанском празнику Васкрсу, у организацији Туристичке организације општине Трстеник, Центра за социјални рад Трстеник и Народног универзитета Трстеник, у Ликовном салону Дома културе одржана је 18. по реду Хуманитарна аукција васкршњих јаја. Било је изложено укупно 50 експоната, уметничких радова, а овом приликом у надметању фирми и установа прикупљено је 518.500,00 динара и ова средства биће подељена на три породице за лечење и бригу о деци.

Уметничко дело – јаје Соње Марковић, које је радила у рељефу са позлатом, било је највредније на аукцији, а купила га је фабрика ППТ “Наменска” А.Д. Трстеник у вредности од 37.000,00 динара. Васкршња јаја осликали су академски уметници и ствараоци, аматери, људи добре воље који желе да помогну. Традиционално, васкршња јаја достигла су знатно вишу цену од почетне, а учесници аукције увек су желели да дају више и тако искажу своју хуманост.

Председница општине Трстеник Милена Турк тим поводом каже да је ова хуманитарна аукција јаја из године у годину све интересантнија за учеснике, привреднике, друштвено одговорне фирме, компаније, установе и предузећа која се радо одазивају хуманитарном позиву. Директор Туристичке организације општине Трстеник Владимир Јевтић каже да је задовољан због свих уметника који су се окупили и показали своја дела, док је свака аукција веома значајна јер уједињује све хумане људе у циљу помоћи породицама са болесном децом. Он се, у име организатора, захвалио свим учесницима аукције на исказаној великој хуманости.

Задовољан је аукцијом и директор трстеничког Центра за социјални рад Владимир Антић, помаже се најугроженијим породицама са евиденције Центра и нада се да ће ова помоћ значити за њихово даље лечење. Он је задовољан и одзивом уметника да својим делима покажу велику хуманост и нада се да ће тако бити и у наредним аукцијама.

Директор Туристичке организације Владимир Јевтић уручио је признања свим уметницима који су учествовали на овој хуманој аукцији, а у програму су својим наступима учествовали и ученици Основне музичке школе “Корнелије Станковић” из Трстеника.

5 1 оцена
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x