У Трстенику одржано редовно заседање локалног парламента

У Већници Народног универзитета у Трстенику одржана је редовна 30. по реду седница Скупштине општине Трстеник. Одборници су разматрали и усвојили 13 тачака дневног реда, а међу најважнијима су биле предлог Одлуке о завршном рачуну буџета за 2022. годину, предлог Одлуке о другом ребалансу буџета за 2023. годину, Извештаји о пословању ЈКСП “Комстан” и ЈКП “Енергетика” за протеклу годину.

Седницом је председавао Герасим Атанасковић, председник локалног парламента, а од осталих тачака разматрани су и усвојени предлози Одлука о одржавању путева и улица на подручју општине; о правима у области социјалне заштите, као и Извештај о припремљености противградне заштите на општинском подручју.

“Усвајање другог ребаланса буџета за 2023. годину је била најважнија тачка, опредељена су том приликом значајна средства и то за отклањање последица поплава, за поправку мостова, клизишта, потпорних зидова и за то је намењено додатних 17 милиона динара. За потребе свих основних и средњих школа са подручја наше општине издвојено је 12 милиона динара, за набавку нове цистерне за ЈКСП “Комстан” 10 милиона динара, за изградњу објекта у Месној заједници Чаири, после 30 година чекања, издвојено је 7,6 милиона динара. За доградњу учионице у школи у Лозни 7,4 милиона динара, за набавку доставног возила за нов објекат Дечијег вртића у Великој Дренови 3,6 милиона динара, а за поправку крова на Дому културе у Угљареву 1,4 милиона динара”, наводи председник трстеничког парламента Герасим Атанасковић.

Он је додао и да ће у објекте Спортског центра бити уложено 1,6 милиона динара, док ће Центру за социјални рад бити усмерен милион динара, на име исплата једнократне новчане помоћи социјално најугроженијим лицима.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x