Ухапшено 11 особа због фалсификовања докумената

Припадници Министарства унутрашњих послова (МУП), УКП – Службе за борбу против организованог криминала (СБПОК), и Безбедносно-информативне агенције (БИА), у сарадњи са Тужилаштвом за организовани криминал, ухапсили су 11 особа осумњичених да су као чланови организоване криминалне групе израђивали фалсификована документа Републике Србије и земаља Европске уније (ЕУ), саопштио је МУП.

“Због постојања основа сумње да су починили кривична дела удруживање ради вршења кривичних дела и фалсификовање исправе ухапшени су С.М. (1973), А.М. (1998), А.М. (1973), В.Т. (1973) и Д.Д. (1965), сви из Краљева, Р.Г. (1954) и К.В. (1969), обојица из Београда, Р.З. (1959), А.Н. (1986) и К.С. (1968), сви из Крушевца, и Н.Т. (1990) из Новог Пазара”, наводи се у полицијском саопштењу и додаје да постоје основи сумње да је С.М. у периоду од 2016. до 2018. године организовао криминалну групу, чији су чланови имали тачно утврђене улоге и задатке у изради различитих фалсификованих личних и других докумената Републике Србије и држава ЕУ. Сумња се да су израдом тих документа, осумњичени наручиоцима створили услове за извршење кривичних дела.

“Осумњичени С.М. се терети да је организовао израду и штампање фалсификованих докумената у изнајмљеним становима широм Србије тако што је на рачунарима обављао припрему и штампање висококвалитетних фалсификованих докумената која су се у многим државама могла користити као оригинална. Сумња се да су чланови групе, након што су добијали фотографије и податке од наручиоца докумената, на уређајима високе резолуције, обављали скенирање, обраду и израђивали возачке и саобраћајне дозволе, личне карте, пасоше и друга документа. Постоје основи сумње да је криминална група имала разгранату мрежу дистрибуције и наручилаца докумената широм Европске уније”, стоји у саопштењу МУП-а.

Извршењем ових кривичних дела чланови групе су, како се сумња, остварили противправну имовинску користи од 16.702.560 динара. Осумњичени ће уз кривичну пријаву бити приведени надлежном тужилаштву.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре

1368

COVID-19 - ОПШТИНА ВАРВАРИН

0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x