Ускоро крај регистрацији аутомобила по кубикажи

Министар финансија Душан Вујовић најавио је сет нових закона из свог ресора и додао да ће до краја године бити спремни сви закони за које је у плану примена од 1. јануара 2017, преноси Танјуг. Он је рекао да ће бити мало времена за јавну расправу, јер ће први параметри буџета бити од 15. новембра.

Вујовић је рекао да је време за измене пореских закона и навео пример плаћања пореза на аутомобиле који је до сада био по кубикажи возила, уместо да се рачунала вредност. “Увешћемо и стимулације, ако локалне самоуправе остварују више прихода то ћемо на неки начин награђивати, а мање приходе од нормираних ћемо кажњавати”, рекао је Вујовић.

Министар је најавио и да ће до краја године бити организована лутрија као промоција добре пореске политике и плаћања пореза. Грађани ће скупљати фискалне рачуне да би играли лото, а постојаће и добар фонд награда. “Већ имамо фирме које су се понудиле да учествују. И градови ће моћи да буду награђивани за успех у спровођењу пореске дисциплине и добијаће нека добра”, рекао је министар.

Извор: Танјуг

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x