Успешна акција добровољног давања крви у трстеничкој Техничкој школи

У сарадњи са Заводом за трансфузију крви из Ниша трстенички Црвени крст организовао је нову акцију добровољног давања крви, овога пута у Техничкој школи, где је крв дало 38 матураната Техничке школе и Гимназије “Вук Караџић” и четири професора ових средњих школа.

“У сарадњи са трстеничким Црвеним крстом успешно организујемо и спроводимо акције хуманости на свака три месеца. Потребе за крвљу су заиста велике. Импресионира и радује чињеница да се из акције у акцију укључује све више младих људи и они схватају значај и улогу коју крв има за лечење својих суграђана у Здравственим установама Србије. Наша сарадња је изузетно добра, а Трстеник је, што се успешности акција овог типа тиче, у врху хуманости у Србији. Да кажем још да ће за ове матуранте, који су по први пут давали крв, бити по традицији организован излет у Ниш, са посетом нашем Заводу за трансфузију крви”, рекао нам је др Петар Стојановић.

Секретар трстеничког Црвеног крста Верољуб Миловановић задовољан је досадашњим резултатима оствареним на акцијама, захвалио се свим учесницима и нову акцију најавио за мај месец ове године. Ни ова акција, као и све друге, није прошла без присуства младих волонтера, а очекује се да ће Спортски центар Трстеник свим учесницима акције – матурантима путем бесплатних улазница омогућити купање на градском базену у Трстенику.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x