Велика свечаност у Расинској бригади у Крушевцу: Примопредаја дужности команданта

У Расинској бригади Крушевац, пред војним стројем и бројним гостима, обављена је примопредаја дужности команданта ове јединице, каже се у званичном саопштењу.

Свечаној церемонији присуствовала је градоначелница Крушевца Јасмина Палуровић, председник Скупштине града Предраг Вукићевић, представници општина Расинског управног округа, начелник Полицијске управе Крушевац, представници јавних предузећа и установа.

После интонирања државне химне и почасти заставног вода, присутнима се обратио командант Команде за обуку Војске Србије генерал-мајор Жељко Петровић, који је говорио о лику и делу пуковника Радета Рњаковића.

“По завршетку академије Раде је овде започео официрску каријеру као командир вода, обављао након тога разне одговорне официрске дужности и пре 4 године се поново вратио у Крушевац на место команданта Расинске бригаде, одакле данас одлази у заслужену пензију”, нагласио је генерал-мајор Петровић, а затим уручио је уручио плакету Војске Србије пуковнику Рњаковићу.

Захваљујући се на указаном признању говорио је и пуковник Раде Рњаковић.

“После 41 године војног позива, 33 године радног стажа, 9 прекоманди дошао је и дан мог одласка у пензију. Захваљујем се свим својим колегама официрима, подофицирима, војницима са којима сам службовао. У својој официрској каријери нисам штедео себе, своје сараднике и своју породицу, а моја два сина настављају официрску традицију породице Рњаковић, на шта сам веома поносан. Имао сам част да будем командант Расинске бригаде, командант касарне “Цар Лазар” и командант Гарнизона Крушевац. Још једном хвала свима што сте ми веровали и што у пензију одлазим без мрље у каријери”, истакао је пуковник Рњаковић.

Званична примопредаја дужности изврешна је пред генерал-мајором Жељком Петровићем и свечаним стројем војника. Нови командант Расинске бригаде биће потпуковник Горан Марковић.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x