Вредна донација ТИКА-е општини Варварин, у потпуности реновирана Народна кухиња

Представници Турске агенције за међународну сарадњу и координацију (ТИКА) посетили су општину Варварин и Спортски центар “Темнић” где је средствима обезбеђеним од стране ове агенције у потпуности реновиран и новом опремом опремљен ресторан у коме се припремају оброци за кориснике Народне кухиње.

Подсетивши да је од 2009. године, када је и основана, Турска агенција за међународну сарадњу и координацију (ТИКА) до данас реализовала велики број пројеката у различитим областима у Републици Србији, координатор ТИКА-е у Београду Мехмет Мете Анич нагласио је да ће ова агенција и у наредном периоду наставити са реализацијом оваквих пројеката широм Србије, а све у циљу одржавања односа Србије и Турске на највишем нивоу.

“Реализујемо пројекте у разним секторима, у области образовања, здравства, инфраструктуре, пољопривреде, а овде смо, у сарадњи са општином Варварин, реализовали пројекат опремања Народне кухиње и овај пројекат ће бити од велике користи социјално угроженим особама у самој општини. Захваљујем се, пре свега, председници општине, запосленима у Народној кухињи и свима који су дали свој допринос у реализацији овог пројекта који је од великог значаја за кориснике Народне кухиње”, поручио је координатор ТИКА-е у Београду Мехмет Мете Анич.

На вредној и веома значајној донацији представницима ТИКА-е упутила је захвалност директорка СЦ “Темнић” Ана Видојевић нагласивши да је кроз пројекат ова установа добила потпуно нову опрему за потребе Народне кухиње.

“Ресторан СЦ “Темнић”, захваљујући Агенцији ТИКА, опремљен је потпуно новим апаратима, у ресторану се припрема 140 оброка за кориснике Народне кухиње, а вредност саме донације износи скоро 21.000,00 евра. Захвалила бих се у своје име и у име радника СЦ “Темнић” представницима ТИКА-е на овој изузетној и вредној донацији која ће помоћи у пружању још квалитетније припреме оброка, посебно у овим ванредним околностима изазваним пандемијом корона вируса”, рекла нам је директорка СЦ “Темнић” Ана Видојевић.

Врпцу су свечано пресекли координатор ТИКА-е у Београду Мехмет Мете Анич, заменик председнице општине Варварин Дејан Милановић и директорка СЦ “Темнић” Ана Видојевић. Пројекат су припремили заједничким радом локална самоуправа и Агенција за регионални развој Расинског округа (АРРРО), делегацију ТИКА-е примила је и председница општине Варварин др Виолета Лутовац Ђурђевић, а свечаном отварању реновиране кухиње присуствовали су и директор АРРРО Стефан Рибаћ са сарадницима, као и представници локалне самоуправе.

Да подсетимо, ово није прва донација Турске агенције за међународну сарадњу и координацију (ТИКА) установама у општини Варварин, па је тако у протеклом периоду ТИКА, кроз пројекат у области здравства, обезбедила донацију стоматолошке столице Дому здравља “Др Властимир Годић”.

3 2 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x