Запаљен део школе у Бачини, изгорело 4.000 књига

У пожару који је током прошле ноћи избио у Основној школи “Свети Сава” у Бачини, изгореле су две просторије. У једној од просторија налазила се и школска библиотека, тако да је ватрена стихија однела око 4.000 књига, што је ненадокнадив губитак.

Како незванично сазнајемо, због изазивања пожара, а оперативним радом полиције и проналаском материјалних доказа на лицу места, већ током преподнева ухапшена су два мушкарца из Бачине, М.Р. (1996) и С.Б. (1998).

Шта је био повод изазивања пожара и под којим околностима је дошло до пожара, сазнаће се након саслушања и утврђивања осталих чињеница, а важно је подсетити и да је средствима Канцеларије за управљање јавним улагањима школска зграда у потпуности реконструисана и ових дана су се радови приводили крају.

За радове на реконструкцији ОШ “Свети Сава” обезбеђено је било 112 милиона динара, без ПДВ-а, реконструисано је 3.600 квадрата, сама реконструкција подразумевала је и сређивање комплетне кровне конструкције, фискултурне сале, кухиње, трпезарије, мокрих чворова, аодрађена је и хидроизолација.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *