Затварање ауто-пута Појате – Прељина због завршних радова на Поддеоници 3: Макрешане – Кошеви

Због пуштања у саобраћај Поддеонице 3: Макрешане – Крушевац (Кошеви) ауто-пута Е761: Појате – Прељина (“Моравски коридор”), планираног за четвртак, 7. децембра 2023. године у 15 часова, неопходно је извршити затварање предметног ауто-пута на делу од денивелисане раскрснице “Ћићевац – Варварин” до кружне раскрснице “Кошеви”, обавештавају из “Коридора Србије”.

Затварање је неопходно због извођења завршних радова на Поддеоници 3: Макрешане – Крушевац (Кошеви), а у циљу безбедног функционисања саобраћаја. Затварање ће се извршити у периоду од 6. децембра у 00:00 часова до пуштања Поддеонице 3 у саобраћај. Током затварања наведеног дела ауто-пута, саобраћај ће бити преусмерен на алтернативну мрежу саобраћајница и одвијаће се двосмерно следећом путањом:

Денивелисана раскрсница “Појате” → ауто-путем Е761 (”Моравски коридор”) → искључење на денивелисаној раскрсници “Ћићевац – Варварин”→ Ћићевац (раскрсница државних путева IIА 190 и IIА 215) → кружна раскрсница Макрешане → државним путем IIА 215 → Бивоље (раскрсница државних путева IIА 215 и IБ 38) → уличном мрежом града Крушевца (Балканском улицом, улицом Југ Богдана и улицом Цара Лазара) → кружна раскрсница “Кошеви” (раскрсница државних путева IБ 23 и IIА 207) → даље ка одредишту Краљево.

На предметној путањи, на свим карактеристичним локацијама, предвиђена је адекватна путоказна сигнализација за вођење транзитног саобраћаја. За смер од Појата ка Краљеву, усвојене су дестинације “Краљево” и “Чачак”, а у смеру од Краљева ка Појатама дестинације “Београд” и “Ниш”.

Како би се планирана измена режима саобраћаја спровела на што ефикаснији начин, предвиђено је и присуство патрола саобраћајне полиције дуж алтернативне путање, које ће свим учесницима у саобраћају бити од помоћи давањем неопходних обавештења, а у случају потребе и регулисањем протока саобраћаја на свим критичним локацијама.

Након пуштања у саобраћај Поддеонице 3: Макрешане – Крушевац (Кошеви), успоставиће се затворени систем наплате путарине на делу ауто-пута од Појата до Крушевца (Кошева).

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x