Због воде на коловозу отежан саобраћај

Обилне падавине, које су захватиле и територију општине Варварин, утичу и на проходност путева. Проблеми који настају услед штете које изазива киша, возаче обавезују да се добро информишу о стању на путевима и не крећу на пут неспремни у правцима на којима је то отежано.

Према информацијама са терена, због обилних падавина у току ноћи и јутра вода је на деоници пута Бошњане – Јасика на коловозу навукла велике количине песка. Саобраћај на деоници Падеж – Вратаре, која служи као заобилазница док су у току радови на општинском путу Залоговац – Вратаре, је отежан због велике количине воде на коловозу, док је приметно и пар локација на деоници пута Вратаре – Маскаре, где такође саобраћај успорава велика количина воде.

Због оваквих временских прилика и услова у саобраћају, на возаче се апелује да возе опрезно и спорије, зато што мокар коловоз повећава зауставни пут, док јачи пљусак у великој мери смањује видљивост, због чега је потребна спорија вожња са већим одстојањем између возила. Такође, због велике количине воде на путевима, сва оштећења на коловозу представљају потенцијалну опасност јер су испуњена водом и слабо видљива.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *