“Женско предузетништво – промоција и подстицаји”

Привредна комора Србије – Регионална привредна комора Крушевац годинама уназад организује промотивне догађаје у циљу промовисања и јачања женског предузетништва у нашем Округу. Ове године, уочи 8. марта – Међународног дана жена, у ПКС РПК Крушевац одржан је панел “Женско предузетништво – промоција и подстицаји”.

Панел је посвећен промоцији женског предузетништва и подстицајним средствима који су намењени женама у бизнису, а догађају је присуствовала и заменица председника Скупштине општине Варварин Јелена Весић.

Због ситуације са епидемијом изазваном корона вирусом, овај догађај је одржан у складу са препорукама Завода за јавно здравље Крушевац, уз поштовање свих епидемиолошких превентивних мера (обавезно коришћење заштитних маски и држање дистанце).

Догађај је свечано отворила и присутне поздравила директорка ПКС РПК Крушевац, Маја Марковић која је посебно истакла значај женског предузеништва за развој привреде, као и да предузетнице у јединственом коморском систему могу увек да пронађу подршку.

Присутнима се обратила и градоначелница града Крушевца, Јасмина Палуровић, подсетивши да се град Крушевац од 2012. године активно укључује и даје подршку женском предузетништву кроз многе активности.

Народна посланица и чланица Женске парламентарне мреже, др Драгана Баришић, истакла је да јој је изузетно задовољство што може кроз свој рад да да допринос родној равноправности, док је Александра Вучетић, руководилац групе у сектору за развој МСПП Министарства привреде, представила актуелне позиве Министарства привреде за које предузетнице могу конкурисати.

Ива Вуксановић је у име Привредне коморе Србије и јединственог коморског система представила Програм промоције предузетништва и самозапошљавања, а испред Националне службе за запошљавање присутнима се обратила и Ана Бацић, која се остврнула на родну статистику коришћења програма НСЗ. За крај је предузетница Ивана Пантић представила своје предузетничко искуство као пример добре праксе.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x