Акција “Селу у походе” у Тољевцу, брига о најстаријим суграђанима

Црвени крст Варварин и Дом здравља “Др Властимир Годић” организовали су акцију “Селу у походе”, у оквиру пројекта “Сунчана јесен живота”, у Месној заједници Тољевац. Како нам је речено у варваринском Црвеном крсту, ова акција подразумева здравствене прегледе становништва, као и додељивање помоћи у храни и средствима за хигијену мештанима овог села.

Један од најважнијих фактора који утиче на квалитет живота јесте остваривање права на здравље, а имајући у виду да становници појединих села имају отежан приступ здравству због непостојања здравствених амбуланти у свом месту, акција Црвеног крста “Селу у походе” је већ пар година заредом пример добре праксе у једној локалној средини, истичу у варваринском Црвеном крсту и подсећају да ова хуманитарна организација, заједно са варваринским Домом здравља, а уз подршку општине Варварин, сваког месеца организује ове акције.

Екипу здравствених радника чинили су лекар опште праксе и Патронажна служба варваринског Дома здравља, док је одзив грађана био изнад очекивања и са бројним похвалама уз жељу да овакве акције буду чешће.

У просторијама Месне заједнице Тољевац организован је преглед мештана Тољевца којима је вршен преглед, мерен крвни притисак, као су и анализе крви на глукозу, док су лекар и патронажна сестра обишли већи број старих лица које су прегледали у кући и којима је додељена помоћ са основним животним намирницама.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре

1368

COVID-19 - ОПШТИНА ВАРВАРИН

0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x