Услови коришћења

Услови коришћења примењују се на све садржаје и услуге информативног портала Темнић Инфо. Коришћењем било ког дела сајта сматра се да су корисници упознати са овим условима, као и да прихватају коришћење садржаја искључиво за личну употребу и на сопствену одговорност. Темнић Инфо има ауторска права на све садржаје (текстуалне, визуелне и аудио материјале, базе података). Заинтересована правна и физичка лица могу БЕЗ сагласности да користе текстуални материјал и фотографије, поштујући следећа правила:

Телевизија/радио

1. Дозвољено је преузимање комплетног текста уз обавезно навођење информативног портала Темнић Инфо као извора информација најмање једном у некој од прве три реченице.
2. Уз преузете фотографије на којима се налази знак (wатермарк), обавезно је навођење информативног портала Темнић Инфо као извора.
3. Преузимање комплетног видео прилога или његовог дела регулисаће се уговором са телевизијама/продукцијама заинтересованим за емитовање.

Штампана издања:

1. Дозвољено је преузимање комплетног текста уз обавезно навођење информативног портала Темнић Инфо као извора информација најмање једном у некој од прве три реченице.
2. Уз преузете фотографије на којима се налази знак (wатермарк), обавезно је навођење информативног портала Темнић Инфо као извора.

Интернет сајтови:

1. Дозвољено је преузети максимално првих 150 карактера из текста,
2. Комплетан наслов,
3. Једну фотографију, која не сме бити приказана у димензијама већим од 120×120 пиксела,
4. Обавезно видљиво навођење извора (ТЕМНИЋ ИНФО) и комплетног линка (УРЛ) до преузетог текста, непосредно пре или после преузетог текста,
5. Објављени линк ка тексту не сме да садржи “нофоллоw”!

НАПОМЕНА:

Коришћење материјала уз непоштовање било ког од поменутих правила сматраће се кршењем ауторских права и подлеже законској одговорности. Темнић Инфо задржава право измене, укидања (привременог и трајног) било ког садржаја на порталу без обавезе претходне најаве.

Темнић Инфо ће поштовати приватност својих корисника и посетилаца сајта. Податке остављене приликом слања коментара, нећемо давати на увид трећем лицу.

Корисницима информативног портала Темнић Инфо није дозвољено:

1. Објављивање, слање и размена садржаја који крше постојеће српске и/или међународне законе, садржаја који је увредљив, вулгаран, претећи, расистички или шовинистички, као и садржаја који је штетан на било који други начин;
2. Објављивање, слање и размена информација за које посетилац зна или претпоставља да су лажне, а чије би коришћење могло да нанесе штету другим корисницима;
3. Лажно представљање, односно представљање у име другог правног или физичког лица;
4. Објављивање, слање и размена садржаја који су заштићени ауторским правом;
5. Објављивање, слање и размена нежељених садржаја корисницима без њиховог пристанка или тражења, или путем обмане;
6. Свесно објављивање, слање и размена садржаја који садрже вирусе или сличне програме направљене у сврху уништавања или ограничавања рада било којег компјутерског софтвера и/или хардвера и телекомуникационе опреме;
7. Прикупљање, чување и објављивање личних података других посетилаца портала и корисника.

За коментаре посетилаца који су одраз њиховог мишљења не сносимо одговорност.

У складу са Условима коришћења друштвене мреже Фејсбук (од 15. новембар 2013. године) корисници одговарају за садржину коментара које остављају на Фејсбуку. Администратори званичне Фејсбук странице Темнић Инфо уклониће коментаре за које процене да су супротни Условима коришћења.

Информативни портал Темнић Инфо задржава право измене Услова коришћења.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x