Црвени крст Варварин поделио захвалнице и плакете вишеструким даваоцима крви

Свечаним ручком у ресторану СТЦ “Темнић” у Варварину, уручивањем беџева, захвалница и плакета, чланови и волонтери Црвеног крста Варварин, у присуству добровољних давалаца крви и комплетног руководства општине Варварин на челу са председником општине Војканом Павићем, обележили су Светски дан добровољних давалаца крви.

Председник општине Варварин Војкан Павић поздравивши окупљене у име локалне самоуправе пожелео им је да још много пута дају крв и на тај начин помогну многим људима којима је потребна ова драгоцена течност и да се број давалаца у наредном периоду повећа.

Секретар Црвеног крста Варварин Ружица Живановић поручила је овом приликом да је овогодишња кампања усмерена ка давању крви у ванредним стањима зато што се после удеса и катастрофа свако запита “шта ја могу да урадим? Како да помогнем?”.

“Кампања подвлачи важност сваког појединца, некога који може помоћи другима у ванредним ситуацијама тако што ће правовремено добровољно дати крв. Кампања је такође усмерена на подсећање да је потребно редовно дати крв да би се стално обнављале резерве крви и да би је било довољно увек, у елементарним непогодама и удесима изазваним људским фактором”, нагласила је секретар Ружица Живановић подсетивши да су циљеви овогодишње кампање да подстакне све грађане да допринесу јачању отпорности заједнице спроводећи мере превентивне заштите у својој средини тиме што ће дати крв, као и да се подстакну млади људи да постану даваоци крви.

После уводног дела, председник општине Војкан Павић је доделио беџеве, захвалнице и признања добровољним даваоцима. Признања за 20 давања драгоцене течности добили су Горан Ђорђевић, Златимир Грађанин и Иван Јовичић, за 35 давања признање је добио Зоран Стевић, док је за 50 пута давања крви признање отишло Драгоју Илићу и Драгославу Савићу.

Свечаносто поводом Светског дана добровољних давалаца крви присуствовали су и председник Скупштине општине Варварин Драгољуб Станојевић, његов заменик Братислав Ташић, начелник Општинске управе Гордана Петровић, као и директор СТЦ “Темнић” Ана Видојевић.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре

1368

COVID-19 - ОПШТИНА ВАРВАРИН

0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x