“Добар човек срећу ствара”, још једна радионица “Сејача среће”

У оквиру својих редовних активности, са циљем наставка започетих напора на креирању сигурног и безбедног окружења за раст и развој деце и младих у општини Варварин, “Сејачи среће” су одржали још једну радионицу у ОШ “Јован Курсула” у Варварину, на тему толеранције, превенције дискриминације и вршњачког насиља.

“Конфликти су саставни део живота и свакодневна појава. Често је за њихово решавање довољна свесна и добра комуникација. Неспоразуми и различите расправе увек у себи садрже потенцијал да се нешто нежељено и непланирано деси, а најчешће је само правилна употреба речи довољна да се боље разумемо и решимо проблем. Водитељи радионица, Милена Живковић и Весна Марковић, на креативан начин су укључивале ученике у интерактиван рад на развоју комуникационих способности, мотивишући их да унапреде своје комуникационе вештине и науче како да трансформишу негативне односе у нешто позитивно, употребом “речи”. Кроз радионичарски рад ученицима је указивано на свест о сопственој моћи коју поседују док комуницирају са другима, о томе шта опажају око себе, како се осећају и шта им је потребно, као и да разумеју шта се крије иза туђих, негативних реакција”, наводе “Сејачи среће”

Ученици су кроз различите активности на радионици, имали прилику да препознају дискриминаторско понашање и насиље, налазили начине како да на њега одговоре, коме да се обрате, а уједно су се трудили да кроз активности афирмишу толеранцију и укажу на значај пријатељства, развијајући емпатију.

“Кроз радионичарски рад, ученици су на креативан начин, кроз рад и разговор испољавали своја осећања, суочавали се са проблемима и решавали их, развијајући емоционалну интелигенцију, уједно подижући ниво самопоштовања и самопоуздања”, објашњавају “Сејачи среће”

Панои који су настали на радионицама, нашли су своје место у учионицама као едукативни материјал. Панои ће подсећати ученике на теме којима су се, заједно са “Сејачима среће”, бавили и позивати остале да се на сликовит начин упознају са превенцијом насиља и неговањем толеранције и пријатељства.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре

1365

COVID-19 - ОПШТИНА ВАРВАРИН

0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x