Донација Удружења српско – америчке медицинске асоцијације Дому здравља “Др Сава Станојевић”

Дом здравља “Др Сава Станојевић” у Трстенику добио је вредну донацију, четири нова ЕКГ апарата, од Удружења српско – америчке медицинске асоцијације чија је вредност 15.000,00 евра. Према речима др Жаклине Ристић, ради се о девет апарата који ће бити распоређени у амбулантама на сеоском подручју и то у Милутовцу, Медвеђи, Великој Дренови и Стопањи, где је медицинска опрема застарела.

“Са господином мр Зораном Младеновићем из Удружења српско – америчке медицинске асоцијације договорили смо се да та четири новодобијена ЕКГ апарата буду распоређенау сеоским амбулантама, а четири дехидратора и један апарат за суву стерилизацију буду у Дечијем диспанзеру. Ово је леп гест овог Удружења и ја им се захваљујем на овој изузетно вредној донацији. Заузврат, ја сам господину Младеновићу и Удружењу уручила захвалницу и пригодне поклоне и надам се да ће наша даља сарадња бити успешна”, истакла је др Жаклина Ристић, директорка трстеничког Дома здравља.

Мр Зоран Младеновић напомиње да је ово Удружење активно већ девет година, а ово је један у низу до сада реализованих пројеката. Здравству је до сада инвестирано око 10 милиона долара, а наставиће се и даље са донацијама здравственим установама у Србији.

У пратњи домаћина, представници Удружења српско – америчке медицинске асоцијације обишли су и Службу дечије заштите у оквиру Дома здравља “Др Сава Станојевић” и начелници др Биљани Прокић уручили апарат за суву стерилизацију која је захвалила донатору и директорки др Жаклини Ристић на донацији.

4 1 оцена
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре

1338 + 4 = 1342

ВАКЦИНАЦИЈА БЕЗ ЗАКАЗИВАЊА: 10. мај Бошњане; 11. мај Бачина; 19. мај Доњи Катун! од 08 до 14h!

0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x