Гради се Иновативни развојни центар у Врњачкој Бањи

У складу са привредним развојем општине Врњачка Бања дошло се до статуса да се ради на отварању Иновативног развојног центра што представља велики искорак у домену савременог пословања које Врњачка Бања није имала и није могла очекивати у претходном периоду.

Према речима председника општине Врњачка Бања Бобана Ђуровића, ова општина, као туристичко место прве категорије, заиста има потребе за јачање капацитета у подручју дигитализације услуга које јавна управа пружа својим корисницима.

У сарадњи са Министарством без портфеља за иновације и технолошки развој у прошлом сазиву републичке Владе и др Ненадом Поповићем, реализован је пројекат чија је инвестициона вредност 38 милиона динара.

“Иновативни развојни центар биће опремљен савременом ИТ опремом и представљаће један од модела за развој “smart city” програма. Ова технологија допринеће ефикаснијем раду локалних органа који ће у сваком тренутку грађанима и приватним субјектима давати информације о актуелним субвенцијама, о почетку започињања приватног бизниса и друге активности. Овај центар обухвата простор од око 200 квадрата, гради се на локалитету “Аутобуска станица”, на површини од 7ха коју је комплетно, са припадајућим девастираним објектима, купила општина Врњачка Бања још 2013. године после неколико неуспешних приватизација и предузећа које је било у стечају”, објашњава председник општине Врњачка Бања Бобан Ђуровић.

Центар ће садржати 5 канцеларија отвореног простора, сале за састанке, сале за презентације, оставе и сервер сале, навео је Ђуровић након обиласка радова на објекту Иновативног развојног центра.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре

1368

COVID-19 - ОПШТИНА ВАРВАРИН

0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x