Група грађана “Наши људи – др Гордана Чабрић” предала листу за локалне изборе

Група грађана “Наши људи – др Гордана Чабрић” предала је Општинској изборној комисији (ОИК) листу са кандидатима за одборнике Скупштине општине Варварин. По речима др Гордане Чабрић, носиоца листе, на листи се налази свих 35 кандидата за одборнике, а испуњен је и законски основ тако да је на листи и 40% жена.

На листи ГГ “Наши људи – др Гордана Чабрић” заступљене су углавном све месне заједнице, у неким нису имали кандидате, али, по речима др Чабрић, биће покривене другим кандидатима, као и теренском кампањом.

“Обилазићемо општину, обавештавати грађане о новостима које се догађају у општини и ономе што смо планирали да у наредном периоду радимо уколико будемо добили поверење наших бирача. Ми мислимо да општина Варварин може на потпуно другачији начин да се води од досадашњег начина, имамо велико осипање грађана општине Варварин, у општини сада живи око 16.500 становника, пре тридесет година тај број је био 23.500 становника, а треба узети у обзир и да је тада, у време ратова и време избеглица, наша општина добила неки нови број становника што значи да и са људима који су се доселили наша општина има много мањи број становника”, примећује др Чабрић.

Она наглашава да је тренутно највећи проблем у општини Варварин одлазак младих људи у веће средине или ван земље, углавном због незапослености и незадовољством постојећим животом, поручивши да ће се ова политичка групација трудити да на све начине створи окружење које ће одговарати тим младим људима.

“Покушаћемо да створимо окружење да ти млади људи имају посао, а онда да имају неки друштвени и културни живот који је њима потребан да би их привукли да остану да живе на територији наше општине. Ми сматрамо да напуштена домаћинства, напуштене куће којих има пуно, поготово на периферији наше општине, треба да буду, наравно уз поштовање законских оквира, понуђене нашим људима који ту живе, или живе на територији других општина, а из неких социо-економских разлога би хтели да дођу да живе на нашој територији, да добију та домаћинства и да ту живе уместо мигрантских породица којима би биле додељиване те куће, како се пише по друштвеним мрежама”, каже др Гордана Чабрић и додаје да им се на тај начин може помоћи да се запосле, или да се баве пољопривредом.

Др Чабрић наглашава да је ГГ “Наши људи – др Гордана Чабрић” хетерогена група грађана на чијој листи се налазе и људи који су раније били у другим странкама, али и они који до ових избора нису били политички активни, тако да је избор на појединцу да ли ће подржати неку листу на републичком нивоу.

“На нашој листи је просечан грађанин општине Варварин, са различитим степеном образовања, различитим политичким погледима и ми их уопште не ограничавамо за гласање на републичком нивоу. Сматрамо, у принципу, да само требамо да се фокусирамо на локални ниво, не желимо да дајемо подршку ни једној странци на републичком нивоу, али уколико то неко буде желео да уради, ми њега нећемо спречавати у томе”, поручила је др Гордана Чабрић.

Подсетимо, у петак 5. јуна, тачно у поноћ, истекао је рок за подношење изборних листи за учешће на изборима за одборнике Скупштине општине Варварин заказаним за 21. јун и до тог тренутка ОИК-у је поднето 5 изборних листа и то “Александар Вучић – За нашу децу”, “ИВИЦА ДАЧИЋ – Социјалистичка партија Србије (СПС) – Јединствена Србија (ЈС) – Драган Марковић Палма”, “Темнићка алтернатива – Братислав Петровић Баја”, “Српски радикали” и “Наши људи – др Гордана Чабрић”.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре

1368

COVID-19 - ОПШТИНА ВАРВАРИН

0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x