Изложба слика Драгољуба Бједова Бега и II литерално-ликовни конкурс “Курсула мегданџија”

Поводом Дана општине Варварин, Општинска библиотека Варварин у четвртак и петак, 21. и 22. септембра, организује два програма. Директор Општинске библиотеке Варварин Горан Ћеличанин истиче да ће у четвртак, са почетком од 19 сати, бити организована изложба слика недавно преминулог сликара Драгољуба Бједова Бега, док је за петак, такође са почетком од 19:00, заказано отварање изложбе одабраних радова са II литерално-ликовног конкурса “Курсула мегданџија”.

“У програм обележавања Дана општине Општинска библиотека Варварин ушла је са два своја програма тако да ћемо се у четвртак сетити недавно преминулог сликара Драгољуба Бједова Бега, познатог сликара из овог краја и човека који је био познат по свом животу, начину размишљања и сликарству, тако да, оно што најмање можемо да урадимо, то је да му се одужимо бар једном изложбом која ће показати један део његовог рада”, најављује Ћеличанин додавши да су се организатори потрудили да прикупе слике за ову изложбу уз помоћ људи чије домове красе Бегове слике.

Што се тиче изложбе радова са II литерално-ликовног конкурса “Курсула мегданџија”, који је заказан за петак, 22. септембар, Ћеличанин каже да ће тад гости Општинске библиотеке бити наставници и награђени учесници, а тада ће бити додељене и награде најбољим за најбоље радове.

“Сви добро знамо ко је Јован Курсула, знамо и да је за тај датум и то јуначко дешавање на Варваринском пољу где се у I Српском устанку одиграла једна велика победа српских устаника, уз помоћ руских Козака везан и Дан општине, тако да нам је идеја била да видимо како деца реагују на ту тему и како им де преноси бар део тог историјског мита о Варваринској бици”, наглашава директор Општинске библиотеке Варварин Горан Ћеличанин.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре

1368

COVID-19 - ОПШТИНА ВАРВАРИН

0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x