Куглаши “Цара Лазара” ове године постигли највећи успех у историји клуба

У Градској управи у Крушевцу данас је приређен пријем за куглаше КК “Цар Лазар” из Крушевца, који су представљали репрезентацију Србије на Светском првенству одржаном од 12. до 20. маја у Немачкој. Ове године, куглаши КК „Цар Лазар“ постигли су највећи успех у историји клуба, који датира већ 32 године, а у згради Градске управе куглаше је примио помоћник градоначелника Крушевца за спорт Предраг Миленковић.

Илија Јевремовић, ученик 8. разреда ОШ “Доситеј Обрадовић” у Крушевцу, као члан репрезентације Србије од 2016-те, ове године освојио је прво место на свету у микс комбинацији са Кристином Трошић из Трстеника и треће место на свету у појединачној комбинацији. Павле Стојановић, ученик 4. године Гимназије освојио је прво место на Купу градова Србије у појединачној конкуренцији и стекао титулу вицешампиона, док је као члан репрезентације Србије освојио пето место на свету у појединачној конкуренцији.

Током последњих пар година интензивирана је сарадња са Спортским савезом особа са инвалидитетом и као резултат тога, Снежана Радивојевић, куглашица из Крушевца у категорији Б-2, на Европском првенству за слепе и слабовиде одржаном у Апатину одабрана је за члана репрезентације Србије и пласирала се у финале међу 8 најбољих европских куглашица у Европи. Сандра Алексић, такође из Крушевца, у категорији Б-3, (за слепе и слабовиде), освојила је друго место.

Помоћник градоначелника Крушевца за спорт Предраг Миленковић истакао је да је овакав успех промотиван не само за КК “Цар Лазар”, који поседује једну од најбољих куглана у Србији, већ и град Крушевац и читаву Србију и да се тиме на прави начин популаризује овај недовољно афирмисан спорт. док је Дејан Ивановић, председник Спортског савеза особа са инвалидитетом, најавио одржавање Државног првенства у атлетици за слепе и слабовиде, на крушевачком Атлетском стадиону, у септембру ове године.

Извор: крушевац.рс

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре

1338 + 4 = 1342

ВАКЦИНАЦИЈА БЕЗ ЗАКАЗИВАЊА: 10. мај Бошњане; 11. мај Бачина; 19. мај Доњи Катун! од 08 до 14h!

0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x