Ликовна колонија за предшколце “Троморавска дуга” одржана у Град Сталаћу

У дворишту Основне школе “Војвода Пријезда” у Град Сталаћу, у организацији Предшколске установе “Чаролија” из Ћићевца, одржана је традиционална ликовна колонија за децу предшколског узраста, “Троморавска дуга”.

Директорка ПУ “Чаролија” Весна Живковић, обавестивши јавност да је ова установа, која се до пре месец дана звала Дечји вртић Ћићевац, по избору малишана добила ново име, отворила је ликовну колонију којој је претходио излет за малишане и обилазак куле Војводе Пријезде у Град Сталаћу.

“Ово је већ пета година за редом како организујемо ликовну колонију и до сада се показало да је ово стварно једно лепо дружење, да деца одавде оду са лепим утисцима, расположена, без суза и плакања. Сви смо победници и ово је, пре свега, једно лепо дружење за децу и размена искустава”, поручила је директорка Живковић.

У ликовној колонији “Троморавска дуга” учествовали су малишани из предшколских установа из Крушевца, Александровца, Бруса, Ражња и Ћићевца. Жиријем је председавао познати карикатуриста и директор Општинске библиотеке Варварин Горан Ћеличанин, а чланови жирија били су сликар наивац Зоран Анђелковић и глумац Крушевачког позоришта Драган Маринковић Маринко.

На крају дружења и ликовне колоније подељени су поклони и захвалнице свим учесницима, дипломе и поклони додељени су за три најбоља рада, док је жири изабрао и осам радова који су били изложени у школским просторијама.

Образлагајући одлуку о прва три награђена малишана, председник жирија Горан Ћеличанин оценио је да су сви малишани који су учествовали у овој колонији победили, јер су ови радови нешто најискреније што се може видети у ликовној уметности.

Треће место на ликовној колонији “Троморавска дуга” освојила је Анђела Марковић из ПУ “Ната Вељковић” из Крушевца, друго место припало је Јовани Гавриловић из ПУ “Наша радост” из Александровца, док је прво место освојила Катарина Првуловић из ПУ “Чаролија” из Ћићевца.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре

1365

COVID-19 - ОПШТИНА ВАРВАРИН

0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x