Одличан одзив акцијама превентивних прегледа, наставак и у наредној години

У Дому здравља “Др Властимир Годић”, по четврти пут од како је уведена акција превентивних прегледа по здравственим установама широм Србије, а на предлог Министарства здравља, одржана је још једна успешна акција којој се одазвало преко 50 грађана са територије општине Варварин.

Према речима др Јасмине Ракић, директорке варваринског Дома здравља, овом приликом је др Живојин Адрејић обавио 35 прегледа, од чега 21 пацијент није имао оверену здравствену књижицу, а 14 је било са овереном. И интерниста, др Миливоје Петковић, имао је доста посла, па је он обавио 37 прегледа и прегледао 24 пацијената без здравственог осигурања, као и 13 са овереним књижицама.

Др Јасмина Ракић, уз захвалност др Андрејићу и др Петковићу, истиче да одличан одзив показује да су грађани препознали значај акције превентивних прегледа, додавши да је јавна свест о значају превенције, као основе очувања здравља, вишеструко порасла у нашем друштву.

Да подсетимо, ове године су одржане 4 акције превентивних прегледа, а из Министарства здравља најављују да ће, због великог интересовања грађана, акција бити настављена већ средином јануара 2018. године.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре

1365

COVID-19 - ОПШТИНА ВАРВАРИН

0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x