Одржана 3. седница Општинског већа у Трстенику

Чланови Општинског већа општине Трстеник разматрали су на трећој по реду седници проблематику пословања и припремљеност ЈП “Енергетика” за почетак нове грејне сезоне. Међу тачкама дневног реда били су и Предлог решења о формирању комисије за импементацију програма коришћења средстава из буџета општине Трстеник, за давање подстицаја пољопривредницима и привредницима, као и низ одлука, предлога и решења. Седницом је председавао Александар Ћирић, председник општине Трстеник.

“На основу поднетог извештаја директора ЈП “Енергетика” уочавају се велика дуговања наслеђена из претходног периода. Разматрали смо како обезбедити редовне плате за запослене и енергент-гас како би ово предузеће спремно дочекало нову грејну сезону. Исто тако ће у одређеној процедури ЈП “Енергетика” пословати позитивно у наредном периоду кроз рационализацију једног броја радника” каже председник општине Александар Ћирић и додаје да је ту и конверзија старих дугова као и наплата јавних потраживања.

На овој седници разматран је и записник комисије за ревизију поступка доделе средстава за подршку пројектима у области пољопривреде из буџета општине Трстеник за ову годину, са предлогом решења о измени решења о формирању комисије за имплементацију програма, коришћење средстава за давање подстицаја привредницима и пољопривредницима.

“Добили смо велики број жалби на спроведени конкурс. Формирана је комисија чији је председник поднео извештај о додели тих средстава, пре свега о додели пластеника. Скоро трећина корисника добила је средства на основу документације”, каже Ћирић додавши да је Комисија евидентирала и уочила одређене направилности па ће на основу тога поставити коначан списак корисника који су поднели уредну документацију. Они ће остварити своја права и добиће средства која су предвиђена у овом програму.

На седници је усвојен и предлог о формирању радне групе за решавање статуса Дирекције за планирање и изградњу, као и постављање Анђелке Трошић на место начелника Општинске управе и Часлава Поповића за њеног заменика. Разматран је и усвојен и предлог решења о образовању комисија и савета. На свом редовном заседању одборници СО Трстеник изјасниће се о свим донетим предлозима и одлукама.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре

1371

COVID-19 - ОПШТИНА ВАРВАРИН

0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x