ОШ “Свети Сава” ове године обележава велики јубилеј, 200 година школства у Бачини

У години великог јубилеја, када се обележава 200 година школства у Бачини, а који ће ОШ “Свети Сава” обележавати током целе године бројним активностима и манифестацијама, у току је и комплетна реконструкција и адаптација школског објекта изграђеног почетком седамдесетих година прошлог века.

Према речима директорке ове образовне установе, Светлане Пејић, радови теку задовољавајућом динамиком, одрађена је хидроизолација, а биће реконструисана и кровна конструкција, фискултурна сала која је тренутно у веома лошем стању, кухиња, трпезарија, као и мокри чворови.

“Поводом Дана школе и школске славе Светог Саве 27. јануара смо одржали свечану Светосавску академију коју су припремили сви ученици наше школе. Ове године обележавамо и један велики и значајан јубилеј, 200 година школства у Бачини тако да ћемо током целе 2020. године имати низ дешавања и манифестација поводом овог јубилеја”, рекла нам је директорка Светлана Пејић.

Општина Варварин протеклих година доста улаже у образовање и у стварање бољих услова за рад и учење најмлађих суграђана па је тако током 2019. године у потпуности реконструисан и објекат ОШ “Свети Сава” у Орашју, који је иначе под заштитом Завода за заштиту споменика културе, а који је саграђен 1934. године.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре

1368

COVID-19 - ОПШТИНА ВАРВАРИН

0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x