СНС: Осуда говора мржње и насиља над женама

На конференцији за новинаре Општинског одбора Српске напредне странке (СНС) у Варварину оштро су осуђени говор мржње и вербално насиље над женама које месецима уназад врше челници Савеза за Србију (СзС).

После позива на линч и силовање премијерке Ане Брнабић, говора мржње према удовици Оливера Ивановића Милени Ивановић, увреда упућених председници Народне скупштине Маји Гојковић, најновији случај који је потресао Србију су најгоре увреде упућене новинарки Српског Телеграфа, Ивани Жигић.

“Као председница Општинског одбора СНС у Варварину, а испред тога као жена, желим да искористим прилику да јавно осудим увреде које су уназад, данима, упућене женама од стране представника СзС, Ђиласовог, Обрадовићевог и Јеремићевог клана како бих ја назвала, с обзиром да могу да упуте тако гнусне увреде према женама, као и самопроглашеног политичара, господина Сергеја Трифуновића кога ћу намерно назвати господином јер не желим да се опходимо према њима као они према нама”, рекла је на конференцији за новинаре председница варваринских напредњака и шефица одборничке групе ове странке у локалном парламенту др Виолета Лутовац – Ђурђевић.

Она је поручила да жене данас морају гласно да говоре и да се чује њихов глас и позвала све жене да осуде оваква дешавања и увреде поставивши питање ко је следећи?

“Да ли сам можда следећа ја зато што мислим другачије од њих, само због тога што подржавам политику господина Александра Вучића или можда нека од нас овде присутних? Сусрели смо се са увредама јуче и претходних дана, они су гнусно вређали новинарку Српског Телеграфа, као и уредницу Студија Б, они су чак и госпођу Мају Гојковић, председницу Народне скупштине називали погрдним именима, позивају на линч и на силовање премијерке Ане Брнабић и то нам просто показује да они немају границе”, оценила је др Виолета Лутовац – Ђурђевић запитавши се како после свих увреда упућених женама, када дођу својим кућама, у очи погледају своје супруге, ћерке и мајке и да ли имају бар мало стида према својим породицама, а онда према женама којима се обраћају.

“Не желим да живим у земљи где се овакви политичари овако обраћају женама, сматрам да жена треба да буде равноправна, да може да обавља јавну функцију исто као и мушкарац, да не треба да се плаши већ да вредно и предано обавља свој посао, да искаже своје мишљење и зато подржавам политику Српске напредне странке која је створила нулту толеранцију према сваком виду насиља, а поготово према насиљу над женама”, поручила је др Лутовац-Ђурђевић оценивши да поменути политичари “не знају ништа друго па своје политичке празнине попуњавају увредама које су упућене женама”.

Она се осврнула и на проблем насиља у породици, као и на то да овакви иступи истакнутих појединаца дају лош пример и стварају слику да је понижавање и насиље над женама дозвољено.

“Као лекар често се сусрећем са насиљем у породици, и вербалним и физичким, и један обичан човек у нашем граду или селу, ако буде видео овакво понашање од стране једног академског грађанина који је поштован као глумац у нашој земљи, да овако вређа жене, зашто би њему било тешко да вређа своју супругу, да је можда и физички злоставља? Такво њихово понашање и позив на насиље дају лош пример свим људима, свим грађанима у нашој земљи и ствара слику као да је то нешто оправдано и дозвољено”, закључила је председница ОО СНС Варварин др Виолета Лутовац – Ђурђевић.

5 1 оцена
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

1 Коментар
стари
нови Највише гласова
Повратне информације
Прикажи све коментаре
Varvarinac
Varvarinac
5 године раније

Šta ste očekivali od fašista, propalog glumca, propalog sindikalca, tajkuna i sličnih? Običan ološ sa uličarskim rečnikom!

1
0
Ваш коментар на ову вест?x