Позив за увођење у војну евиденцију

Министарство одбране Републике Србије, Центар Министарства одбране Крушевац, од 18. јануара 2021. године почело је са увођењем младића у војну евиденцију који ове године постају пунолетни.

Општи позив за увођење у војну евиденцију упућен је мушкарцима рођеним 2003. године и старијих годишта, који из одређених разлога нису уведени у војну евиденцију, да се јаве Центру Министарства одбране Крушевац (према месту пребивалишта) и регулишу ту законску обавезу.

  • У седишту Центра МО Крушевац – зграда ПУ Крушевац, улица Стевана Синђелића бр. 1, канцеларија 94 (трећи спрат);
  • У канцеларији МО Александровац, улица 29. новембра, бр. 103;
  • У канцеларији МО Брус, зграда Општинске управе Брус, улица Краља Петра I бр. 120, канцеларија 10;
  • У канцеларији МО Варварин, зграда Општинске управе Варварин, улица Марина Маринковића бр. 34, канцеларија 17;
  • У канцеларији МО Ћићевац, зграда Општинске управе Ћићевац, улица Карађорђева бр. 105, канцеларија 17;
  • У канцеларији МО Трстеник, зграда Општинске управе Трстеник, улица Књегиње Милице бр. 5, канцеларија 38.

Регрут који се уводи у војну евиденцију треба да понесе личну карту, а уколико исту не поседује, на увид је потребно понети другу јавну исправу из које се може утврдити идентитет. Регрути који бораве у иностранству дужни су да се, ради увођења у војну евиденцију, јаве надлежном дипломатско конзуларном представништву Републике Србије и ради утврђивања идентите понесу путну исправу.

Увођење у војну евиденцију могуће је у свим центрима Министарства одбране за локалну самоуправу, сваког радног дана у временском периоду од 9 до 15 часова, од 18. јануара до 28. фебруара 2021. године, после чега ће бити упућивани појединачни позиви свима који се нису одазвали.

Детаљније информације о увођењу у војну евиденцију заинтересовани могу пронаћи на сајту Министарства одбране где се може преузети Упитник за увођење регрута у војну евиденцију.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре

1365

COVID-19 - ОПШТИНА ВАРВАРИН

0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x