Представници америчке Амбасаде посетили вртић у Обрежу и ПУ “Наша радост”

Пре две године, тачније јуна месеца 2019. године, у присуству тадашњег амбасадора Сједињених Америчких Држава у Београду Кајла Скота отворен је вртић “Лептирић” у Обрежу, површине 350 квадрата. Данас тај вртић похађа 50 малишана из Обрежа, а представници америчке Амбасаде су обишли овај вртић како би се упознали са условима у којима малишани проводе своје време, играју се и стичу своја прва знања.

Пројекат изградње и опремања вртића у Обрежу реализовала је Канцеларија за билатералне односе при америчкој амбасади у Београду, општина Варварин је обезбедила локацију и комуналне прикључке, а у градњу и опремање објекта Европска команда америчке војске (EUCOM) инвестирала је 250.000,00 долара.

“У Обрежу смо створили услове да вртић похађају управо деца са територије ове месне заједнице, да не би одлазили до Варварина, тако су смањени и трошкови родитеља који децу доводе овде, а оно што је најважније то је да смо створили услове да село живе и да у вртић иду деца која у овде и рођена”, наглашава председница општине Варварин др Виолета Лутовац Ђурђевић.

Приликом посете представника Амбасаде САД у Београду, представници општинског руководства су искористили прилику да укажу на проблеме са којима се данас сусреће Предшколска установа “Наша радост”, а ради се о недовољном смештајном капацитету вртића у Варварину где је на чекању више од 50 детета који имају услове и потребе за упис у јаслене групе.

“Наишли смо на разумевање код представника Амбасаде, обишли смо и ту дограђену просторију у матичној установи и, наравно ако се створе услови, замолићемо на једну сличну донацију што би веома значило за нашу општину. Повећањем капацитета створићемо услове да деца више не чекају и да буду уписана у јаслену групу”, истакла је председница др Виолета Лутовац Ђурђевић.

Она је још једном, у име руководства општине Варварин, упутила захвалност америчкој Амбасади у Београду на донацији која је од великог значаја како за Обреж, тако и за општину Варварин.

“Очекујем да ћемо наставити сарадњу и у будућем периоду, с обзиром да потребе постоје. Припремићемо и пројекат за уређење просторија предшколске групе у Карановцу, па ћемо видети у ком ћемо правцу наставити сарадњу, а са циљем стварања што бољих услова за нашу децу”, поручила је председница општине Варварин.

5 1 оцена
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре

1365

COVID-19 - ОПШТИНА ВАРВАРИН

0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x