Презентација Удружења “Војводина метал кластер” трстеничким привредницима

У просторијама Народног универзитета Трстенику одржана је презентација о синергији знања чиме се наставља дугогодишња успешна сарадња општине Трстеник и Агенције за регионални развој Расинског округа (АРРРО). Локалним привредницима презентацију је представио менаџер Удружења “Војводина метал кластер” Зоран Пекез.

“Они су нас контактирали у жељи да остваре контакт са нашим привредницима, а трстеничко Удружење
предузетника је дало подршку и послало позиве привредницима да учествују на овој презентацији. Због ове епидемиолошке ситуације са Ковидом-19 нисмо могли да организујемо већи скуп, међутим већи број наших привредника сазнаће из медија о овој презентацији и могу се јавити мени или АРРРО за све потребне информације”, каже Душан Ерић, члан Општинског већа Трстеник задужен за област привреде.

Зоран Пекез, менаџер Удружења “Војводина метал кластер”. упознао је присутне приликом презентације о резултатима и даљим плановима Удружења истакавши да имају чланице не само у Србији него и у Швајцарској, Мађарској, Уједињеним Арапским Емиратима.

“Представили смо у Трстенику металцима, металопрерађивачима у овом крају наш програм и
производњу за тржишта. Познато нам је да “Прва петолетка” и даље ради, али са мањим обимом
производње и бројем радника, а ми смо ту да их позовемо да се придруже нама јер смо, могу слободно рећи, најзначајније Удружење металаца на Балкану. Постојимо више од 10 година, представили смо овде и један пројекат у оквиру кога има директних користи за фирме које се удружују, као што су бесплатне обуке заваривача, бесплатне обуке за оператере, учешће на заједничким пословним сусретима где ће бити више од 300 компанија из Србије и окружења”, објашњава Пекез.

Он наводи да су циљеви Удружења “Војводина метал кластер” да се обједини металски комплекс у Србији и да се учини јачим и конкурентнијим и да се повећа домаћа производња и побољша њен раст.

“Имали смо на почетку 70 чланова, а данас преко 180 и надамо се да ћемо реализовати заједно постављене циљеве”, закључио је Зоран Пекез, менаџер Удружења “Војводина метал кластер”.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре

1368

COVID-19 - ОПШТИНА ВАРВАРИН

0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x