Процес експропријације у Врњачкој Бањи биће завршен до почетка пролећа

У сарадњи са ЈП “Коридори Србије”, Општинска управа општине Врњачка Бања до сада је, према речима начелника Општинске управе Славише Пауновића, од укупно 860 предмета експропријације земљишта решила 830. Остатак предмета односи се на земљиште, а то су пре свега имовинско правни односи који се решавају у ходу са власницима парцела кроз које пролази “Моравски коридор”.

“То значи да радимо на томе да треба доказати статус тих парцела и да коначно и успешно завршимо те предмете. У оквиру пројекта на нашем подручју уклониће се око 70 објеката од којих смо 20 објеката завршили, то иде споро због вештачења где вештаци са власницима врше детаљну процену и траже решење, како би грађани заменом адекватне локације били задовољни. Од ових 20 објеката 14 грађана је закључило споразум и нико се није жалио, што значи да су они били задовољни у начелу, било да се ради о пољопривреди или о грађевинском земљишту”, наводи начелник општинских служби у општини Врњачка Бања Славиша Пауновић.

Он наглашава да је општине Врњачка Бања, у сарадњи са “Коридорима Србије2 и Пореском управом, за грађане успела да издејствује вишу цену експропријације, како за објекте тако и за земљиште.

“Ми ћемо бити једна од ретких општина у Србији која ће до почетка пролећа завршити цео процес експропријације, а самим тим биће довољно времена да се пронађу нове локације за пословне и стамбене објекте. “Моравски коридор” ће много значити и за врњачку општину, јер ће нас повезати са осталим деловима Србије, брже ће се стизати до одређених места, али исто такото је шанса и за развој пољопривреде, привреде и туризма као и осталих области”, истиче Пауновић.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре

1289 + 5 = 1294

COVID-19, ОПШТИНА ВАРВАРИН

0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x