СПС свечаном седницом Главног одбора обележио 27 година рада и постојања, Тончев и Бајатовић нови потпредседници

Председник Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић, на обележавању 27 година постојања и рада СПС, поручио је да је главни циљ ове партије ефикасна партијска организација која може да одговори свим политичким и другим изазовима са којима се суочавају партије у 21. веку.

“У том смислу се припремамо за нове политичке изазове и циљ нам је да сви наши људи који се налазе на различитим нивоима власти предано раде свој посао и да му буду посвећени и да, наравно, заједно са Српском напредном странком пробамо да ударимо темеље за једну нову Србију која ће гарантовати бољи живот за све грађане Србије” истакао је Дачић.

Дачић је новинарима пред свечану седницу Главног одбора СПС у Алексинцу рекао да је СПС партија дугог трајања, заснована на концепту модерне социјал-демократије која се данас залаже за друштво које ће бити засновано на принципима слободе, једнакости, солидарности, равноправности, демократије и правде и додао да за СПС нема одмора, а прва следећа политичка активност је, како је рекао, градски избори у Београду.

“Али, независно од тих избора, сви наши министри у влади ће бити посвећени свом послу сваког дана” навео је лидер социјалиста и додао да се сви заједно труде да кораци којима Србија иде буду “велики кораци” како би се надокнадило све оно што је Србија у протеклим деценијама пропустила”, истакао је он.

Дачић је поручио и да је улога СПС у новој влади значајнија. “Ја се захваљујејм Александру Вучићу на тој позицији јер ми нисмо трговали својом позицијом и значајем и нисмо подржали Вучића да бисмо тиме нешто политички ућарили” подвукао је Дачић и упозорио да “од нас зависи какав ћемо успех имати и да ли ћемо успети да оправдамо поверење”.

Како је оценио, преко председничких избора унапређено је међусобно поверење, заједништво и сарадња са СНС и председником Србије Александром Вучицем што нам, наводи, отвара “дугорочно мишљење о дугорочној сарадњи и у наредном периоду и како су они сами рекли и нама је циљ јачање стратешког партнерства са СНС и Александром Вучићем”.​

На свечаној седници Главног одбора СПС у Алексинцу за нове потпредседнике изабрани су Душан Бајатовић и Новица Тончев, док су за чланове председништва изабрани Горан Триван, Борис Милићевић, Снежана Пауновић, Мирко Керкез, Александар Ђуровић, Бане Митровић, Бранко Ћурчић и Славица Ајдер.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре

1368

COVID-19 - ОПШТИНА ВАРВАРИН

0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x