Штаб за ванредне ситуације општине Варварин предузео низ мера због веома високих температура

Штаб за ванредне ситуације општине Варварин разматрао је ситуацију на територији општине насталу због веома високих температура и дугог периода без падавина и одлучио је да се, ради ублажавања евентуалних штетних последица, предузме следеће:

ЈКП “Варварин” обезбедило је континуирано и несметано функционисање система за водоснабдевање свих грађана који су прикључени на водоводну мрежу. У централним деловима Варварина оспособљене су све јавне чесме и инсталиран већи број точећих места како би грађани могли да се освеже. На хидратантским изводима постављен је одређен број точећих места и обезбеђени услови да се и на тим локацијама може користити здрава, хигијенски исправна вода, под контролисаним условима.

Сви грађани који имају проблема са снабдевањем водом за потребе домаћинстава, а нису прикључени на водоводну мрежу градског водовода, могу се обратити ЈКП “Варварин” како би на местима где то оно одреди у својим судовима преузели потребне количине воде. Забрањено је користити воду из градског водовода за поливање усева у баштама и њивама.

Такође се упозоравају грађани да је изричито забрањено паљење ватре на отвореном, а нарочито остатака стрних усева који остају након жетве која је у току. Апелује се и на све послодавце чији радници раде на отвореном простору да изнађу могућности да се у време највећих врућина радници склоне са простора који је директно изложен сунцу.

Штаб је образовао кординациони тим који ће пратити стање и предлагати даље мере уколико оваква ситуација потраје дуже.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
2 Comments
стари
нови Највише гласова
Повратне информације
Прикажи све коментаре
Danije
4 године раније

Mogli i da preduzmu mere da sklone pse lutalice sa ulica ima bar 50 pasa lutalica.

Nikola
Nikola
4 године раније
Одговорити на  Danije

Mislim da je pocetkom prosle nedelje i to obavljeno, sklonjeno je sa ulice oko 40 lutalica…

1371

COVID-19 - ОПШТИНА ВАРВАРИН

2
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x