У ППТ “Петолетка” Д.О.О. освојили нове уређаје

Стручњаци у ППТ “Петолетка” Д.О.О. освојили су 25 нових уређаја којe ће временом пласирати на страно тржиште, док је планом предвиђено да се у овој пословној години освоји 17 нових уређаја са приоритетом “А” и 8 уређаја са приоритетом “Б”. Према речима директора развоја у овој фабрици Дејана Ристића, документација је завршена за 16 уређаја, један се приводи крају, а до сада је направљено 10 прототипова нових уређаја с тим што су за 16 већ добијене поруџбине.

“Постоји читава фамилија пнеуматских вентила које смо радили за једну руску компанију, то су специфични вентили намењени за кућни гас. Развили смо и специјални пнеуматски мотор за исту компанију за брисаче. Поред тога имамо и пнеуматске механизме за отварање врата на градским аутобусима које смо развили за домаћу компанију “Икарбус”, а поручено је укупно 120 пнеуматских механизама са сатом”., истиче Ристић додавши да су резултати до сада добри и да имају исто тако и 14 уређаја намењених војној индустрији и извозу.

“Са компанијом “Тренд” радимо на развијању новог центра за подизање кабина. То су били уређаји са приоритетом “А”, а за уређаје са приоритетом “Б” потребна су велика улагања. Пројекат се приводи крају, али ми још увек нисмо приступили изради тих уређаја. Осим тога, радимо и на проширењу фамилије постојећих уређаја по захтеву купаца и имамо још пар производа које радимо за њих. Исто тако радимо на побољшању техничких карактеристика постојећих производа, пре свега мислим на систем заптивања, углавном према захтевима тржишта”, наводи директор развоја у фабрици ППТ “Петолетка” Д.О.О. Дејан Ристић.

Ова фабрика сада послује позитивно и на различитим радним местима ради 830 радника који редовно примају плате, а фабрика редовно измирује своје обавезе. На инострано тржиште пласира око 70 одсто производа, пре свега “КАМАЗ-у”, старом пословном партнеру, као и земљама ЕУ, некадашњег Совјетског Савеза и Азије.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре

1368

COVID-19 - ОПШТИНА ВАРВАРИН

0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x