У септембру месецу биће постављена Гагина статуа

На јединствен начин Врњачка Бања се одужује великанима српског филма. Покретач ове приче Никола Џамић, уз помоћ Општине Врњачка Бања и врњачких привредника, дошао је на идеју да на врњачкој реци подигне филмски мост “Ко то тамо пева” који ће бити четврти тематски мост у Врњачкој Бањи, поред Моста љубави, Моста математике и Моста даљинара.

“Назив мосту смо дали по најбољем и најгледанијем филму домаће кинематографије свих времена и на њему ће бити постављена табла са репликом “Да се ја питам, ја бих протерао аутобус овуда” каже Џамић и додаје да ће мост бити отворен 10. августа када почиње манифестација Дани Бате Стојковића.

“Свака част појединцима који се личним ангажманом труде да уведу нешто ново у смислу веће афирмације Врњачке Бање, која деценијама негује филмско стваралаштво. Верујем да ће филмски мост и ограда са филмском тематиком бити место где ће се велики број посетилаца сликати када дође у наше место и на тај начин ширити слику о лепотама Врњачке Бање”, наглашава Горан Каравесовић из локалне Туристичке организације.

У част Драгану Николићу који је био заштитно лице Меркура, у септембру ће бити постављена његова статуа у природној величини у централном врњачком парку код Римског извора.

“Хвала Меркуру и Врњачкој Бањи који су мог Драгана са неба спустили на земљу”, рекла је Гагина супруга, наша позната и славна глумица, Милена Дравић.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре

1338 + 4 = 1342

ВАКЦИНАЦИЈА БЕЗ ЗАКАЗИВАЊА: 10. мај Бошњане; 11. мај Бачина; 19. мај Доњи Катун! од 08 до 14h!

0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x