У току акција “Спид Маратон”

У оквиру међународне акције појачане контроле брзине, која се спроводи у 30 европских земаља које су чланице организације РОУДПОЛ, саобраћајна полиција на српским путевима данас спроводи акцију “Спид маратон” у оквиру које се брзина непрекидно мери 24 сата, изјавила је Загорка Цветковић из Управе саобраћајне полиције.

Она је навела да у склопу Спид маратона, саобраћајна полиција контролише брзину свим расположивим ручним радарима, радарима у системима видео-надзора и пресретачима, док ће на ауто-путевима бити мерена и просечна брзина кретања возила.

Акције појачане контроле саобраћаја, како је истакла, спроводe се од понедељка и трајаће седам дана, а у прва два дана саобраћајна полиција открила је укупно 6.261 прекршајa прекорачења брзине и 1.939 других прекршаја.

Цветковић је нагласила да је неприлагођена брзина најчешћи узрок саобраћајних незгода са погинулим лицима, а да је последњих година број прекршаја прекорачења брзине у драматичном порасту.

Упркос свеобухватним контролама и великом броју откривених прекршаја, како је рекла, и даље велики број возача свакодневно угрожава и себе и друге учеснике у саобраћају прекорачујући дозвољену брзину кретања возила.

Она је навела да је циљ акције доследно санкционисање свих возача који буду затечени у прекорачењу брзине.

“Чак и мало повећање брзине драстично погоршава последице саобраћајне незгоде. Успори, сачувај живот!”, истакла је Цветковић.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре

1368

COVID-19 - ОПШТИНА ВАРВАРИН

0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x