Удружење професионалних издавача Србије (УПИС) прикупља књиге за ОШ “Свети Сава” у Бачини

Библиотека у Основној школи “Свети Сава”, страдала у прошлонедељном пожару где је изгорело око 4.000 књига, ускоро ће бити обновљена захваљујући Удружењу професионалних издавача Србије (УПИС) чији ће чланови школи у Бачини поклонити 2.000 књига, саопштено је из овог удружења.

Међу члановима и издавачима који учествују у акцији УПИС-а су “Академска књига”, “Архипелаг”, “Клио”, “Одисеја”, “Еволута”, “Федон”, “Геопоетика”, “Градац”, “Хеликс”, “Јасен”, “Карпос”, “Паидеиа”, “Златно руно”, “Штрик” и други, стоји у саопштењу УПИС-а.

Удружење изражава жаљење због настале непроцењиве штете и најављује посету школи којој ће однети на поклон сопствена издања, као и књиге свих издавачких кућа које су спремне да помогну да се настала ситуација превазиђе и да ученицима школе буде омогућено да у што краћем временском року опет имају свој књижни фонд.

“УПИС је увек уз своје читаоце, посебно у овако тешким тренуцима”, наводи се у саопштењу овог удружења.

ОШ “Свети Сава” у Бачини, чија реконструкција започета крајем прошле године се ових дана приводила крају, похађа 170 ученика из Бачине, Орашја, Цернице, Избенице и Суваје, а након пожара који се догодио у раним јутарњим сатима 15. јуна школа и ђаци су остали без целокупног библиотечког фонда, док су знатно оштећене и две учионице на спрату.

Радове у Бачини финансирала је владина Канцеларија за управљање јавним улагањима, замењена је целокупна столарија, одрађена је хидроизолација, замењене су инсталације, мокри чворови, а реконструисана је и фискултурна сала, подсетила је раније директорка ове образовне установе Светлана Пејић.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре

1368

COVID-19 - ОПШТИНА ВАРВАРИН

0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x