Усвојен ребаланс буџета Крушевца, Видовданска награда Драгију Несторовићу

На 16. седници Скупштине града Крушевца одборници су размотрили и усвојили 55 тачака Дневног реда, а највећу пажњу посветили су Одлуци о додели Награде и признања града Крушевца, која је разматрана као прва тачка Дневног реда.

На предлог Комисије за кадровска и административна питања, Скупштина је одлучила да се Видовданска награда постхумно додели Драгију Несторовићу, преминулом Градоначелнику Града Крушевца, за изузетан допринос укупном развоју локалне самоуправе.

Плакете града Крушевца додељене су и ЈП “Пословни центар Крушевац” – за изузетне пословне резултате, предузећу “Рубин” А.Д. Крушевац – за резултате остварене у производњи и извозу и помоћ у релизацији бројних културних и хуманитарних манифестација кроз донације, Мирољубу Марковићу, дугогодишњем добровољном давацу крви – за исказану солидарност и хуманост вишеструким давањем крви и Мирољубу Аранђеловићу Расинском – за богато музичко стваралаштво и афирмацију града Крушевца у области културе.

Похвале Града Крушевца добили су Удружење домаћа радиност “Змајче” из Кукљина – за допринос у неговању старих заната, предузеће “Јотер” Д.О.О. Крушевац – за успешно пословање и учешће у реализацији хуманитарних и културних манифестација у граду, Соња Веселиновић – за учешће у поступку реструктурирања “Трајал” коропорације и допринос очувању и развоју привредног друштва, Душан Михајловић – за допринос развоју предузетништва и промоцији туризма града Крушевца, Слободан Николић – за дугогодишњи друштвени рад и неговање историјских вредности крушевачког краја, Живан Томић – за допринос чувању и заштити природних вредности изворске воде са чесме “Пчела”  у Шанцу, Мирослав Богдановић – за допринос развоју културе града Крушевца, Миливоје Аксентијевић – за допринос очувању народне баштине дугогодишњим радом у КУД “Расина” из Великих Купаца, Јован Марковић – за резултате постигнуте на републичким такмичењима из физике и хемије, Драган Лазовић Лаза – за допринос у развоју спорта, Душан Ђурковић – за допринос у развоју сеоског и етно туризма и Градимир Карајовић – за дугогодишњи рад у култури града.

Скупштина је усвојила Одлуку о завршном рачуну буџета за 2017. годину и Одлуку о ребалансу буџета града Крушевца за 2018. годину. Одлуком о ребалансу утврђени су укупни расходи и издаци у износу од 3.557.229.454 динара, од тога 3.399.790.000 динара средстава из буџета и 157.439.454 динара средства из других извора буџетских корисника. Овако утврђени приходи виши су за 141.364.371 динар у односу на план буџета на дан 15.03.2018. године. За инвестиције и текуће одржавање планирано је укупно 1.084.852.893 динара или 31,91% укупно планираних расхода.

Одлуком о финансијској подршци породици са децом утврђена су права која се односе на бесплатан боравак и регресирање трошкова боравка деце у предшколској установи. Утврђена су права на бесплатан боравак деце у предшколској установи за децу из материјално угрожених породица, децу без родитељског старања, децу са сметњама у развоју и децу са инвалидитетом, децу ратних војних инвалида, децу смештену у Дому “Јефимија” у оквиру интервентног смештаја, треће и свако наредно дете у породици. Право на регресирање  трошкова боравка обезбеђује се за прво дете у породици, кад су у предшколску установу смештена два детета и децу из једнородитељске породице.

Усвојене су и Одлука о изменама и допунама Одлуке о одржавању чистоће и подизању и одржавању зелених површина, Одлука о изменама Одлуке о радном времену угоститељских, занатских и трговинских објеката и Одлука о изменама Одлуке о уређењу града.

Усвојене су измене Програма уређивања грађевинског земљишта за 2018. годину, Годишњи Извештај заштитника грађана града Крушевца за 2017. годину, Извештај о раду Градског штаба за ванредне ситуације за 2017. годину, као и Измене и допуне Програма коришћења средстава Буџетског фонда за заштиту животне средине за 2018. годину.

Скупштина је одлучила да се Споменик Бранку Перишићу Баџи са Трга деспота Стефана премести на локацију Газиместански трг и да се на локацији  Меморијални комплекс “Слободиште” подигне  Споменик палим припадницима војске, полиције и резервног састава од 1991-1999. године “Спасавање рањеника”.

Донет је План генералне регулације “Исток 1” и планови детаљне регулације ПДР “Центар 3”, ПДР “Центар  4”, ПДР индустријске зоне “Ф”, Измене Плана детаљне регулације “Трг Костурница – север”, као и више одлука о изради планова детаљне регулације.

За наредни мандатни период од четири године, за директора Установе “Спортски центар” Крушевац именован је Драган Лазић, професор физичке културе, досадашњи директор установе. За вршиоца дужности директора Јавне ветеринарске установе Ветеринарска станица “Крушевац” именован је Драган Џугурдић, специјалиста ветеринарске медицине, на период до шест месеци.

Скупштина града Крушевца усвојила је и више решења из имовинско-правне области.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре

1368

COVID-19 - ОПШТИНА ВАРВАРИН

0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x