Варварински социјалисти обележили годишњицу; 27 година борбе за друштво једнаких шанси, за социјалну правду и једнакост

Традиционално, на Базенима Спортско туристичког центра “Темнић” у Варварину, чланови и симпатизери Општинске организације Социјалистичке партије Србије (СПС) Варварин, уз присуство потпредседника Главног одбора ове партије проф. др Предрага Марковића, обележили су 27 година рада и постојања.

Са овог скупа је поручено да се, обележавајући 27 година постојања Социјалистичке партије Србије, обележава исто толико година борбе за друштво једнаких шанси, за социјалну правду и једнакост.

Председник варваринских социјалиста проф. Драгољуб Станојевић поздравио је све присутне у име Општинске организације СПС Варварин и у име свих социјалиста, изразиши задовољство што је овај скуп својим присуством увеличао и потпредседник Главног одбора ове партије проф. др Предраг Марковић.

“Са нама су вечерас и наши коалициони партнери, људи који су пре свега наши пријатељи и са којима смо направили договор и не само договор него и пријатељске односе да направимо промене у Варварину које су биле неопходне јер су 16 година неки други били овде на власти, тако да ја од Вас очекујем стрпљење јер све оно што се дешавало 16 година није лако променити за неко кратко време, али максимално радимо на томе да би свим грађанима било боље”, поручио је Станојевић.

Он је пренео и поздраве потпредседника СПС и министра за државну управу и локалну самоуправу Бранка Ружића који је изразио жаљење што није могао да присуствују овом скупу и обећао да ће првом приликом доћи у Варварин. Станојевић је подсетио да варварински социјалисти, како на локалним и парламентарним изборима, тако и на последњим изборима за председника Републике Србије, када је у Варварину заједнички кандидат владајуће коалиције освојио 68% гласова, остварују одличне резултате.

“То показује, не само наше јединство, наш рад и нашу снагу, него и нашу велику обавезу према свим грађанима да променимо изглед Варварина, а трудићемо се да то у наредном периоду и урадимо”, нагласио је Станојевић.

Проф. др Предраг Марковић, обративши се присутнима, рекао је да је проф. Станојевић сигурно један од најбољих председника Општинских организација СПС-а у Србији, што се види и по доброј организацији ове свечаности.

“Овако добра организација ове прославе показује колико су социјалисти Варварина вредни људи и домаћини и, нажалост, немамо много тако добрих организација као што је ова у Варварину и требало би много више да руководиоци, људи из других делова Србије да долазе овде да виде како се организује партијски рад”, поручио је проф. др Марковић.

Пехар за проф. Станојевића

Чланови Општинске организације СПС Варварин су овом приликом уручили и један несвакидашњи поклон председнику своје организације. Наиме, члан ове партије Томислав Благојевић, у име свих социјалиста Варварина, уручио је председнику варваринског СПС-а проф. Драгољубу Станојевићу пехар и признање.

У тексту, који је Благојевић прочитао, стоји “омиљеном и најбољем председнику, чланови и симпатизери Социјалистичке партије Србије, општине Варварин, 19.07.2017. године”, што је пропраћено громогласним аплаузом.

По први пут прослава без Бакија

По први пут, због приватних обавеза, дугогодишњи функционер СПС-а Зоран Анђелковић Баки није био присутан на прослави варваринских социјалиста, али је послао своје поздраве свим социјалистима Варварина.

Међу присутнима били су председник општине Варварин Војкан Павић и његов заменик др Виолета Лутовац, председник Окружног одбора СПС Расинског округа Синиша Максимовић, председник ОО СПС Трстеник и члан Извршнг одбора Главног одбора Радомир Милуновић, председник ОО СПС Ћићевац Боривоје Видојковић, дугогодишњи председник општине Ћићевац Вера Микић, секретар Градског одбора СПС Крушевац Горан Ћирић, потпредседник Александровачког СПС-а Раичевић, али и директори Јавних предузећа и установа са територије варваринске општине.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре

1368

COVID-19 - ОПШТИНА ВАРВАРИН

0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x