Велико интересовање за вакцину у Залоговцу и Обрежу; Будимо одговорни, заштитимо и себе и друге!

Масовна имунизација становника општине Варварин настављена је и у сеоским срединама, а већ првог дана утрошено је скоро свих доступних 200 доза у амбулантама у Залоговцу и Обрежу. Нешто веће интересовање владало је у Залоговцу, а мештанима је била доступна вакцина кинеског произвођача Синофарм.

Приликом обиласка вакциналног пункта у Залоговцу заменик председнице општине Варварин Дејан Милановић изразио је задовољство интересовањем становника овог краја и изнео податак да је вакцину на овом пункту примило више од 90 људи.

Здравствена амбуланта Обреж

“Позивам све грађане који се још увек нису вакцинисали да искористе ту прилику и да се вакцинишу у својим амбулантама. Од понедељка наставља се са имунизацијом и у осталим селима, у Бошњану, Бачини и Доњем Катуну. Само вакцином можемо што пре добити битку са овом болешћу и само тако можемо заштитити своје породице, своје пријатеље и само тако ћемо изаћи из ове пандемије”, поручио је Милановић.

Медицинска сестра Дома здравља “Др Властимир Годић”, Сузана Аврамовић подсећа да се на терену имунизација обавља само вакцином кинеског произвођача “Синофарм” из разлога што само за вакцину тог произвођача нису потребни специфични услови транспорта и чувања.

Здравствена амбуланта Залоговац

“Утрошили смо око 100 доза вакцина, неке смо, нажалост, морали да вратимо јер нису могли да приме ову вакцину, али ће примити у наредним данима у Варварину неку од других произвођача. Овде је највише вакцина дато становницима Залоговца, Маренова и Парцана, али било је и људи који су долазили и из Пајковца, Тољевца, Крушевца”, каже Сузана Аврамовић.

Драгиша Ивановић, Залоговац

На вакциналном пункту у чекаоници Здрваствене амбуланте у Залоговцу у сваком тренутку током дана било је мештана који су чекали на вакцинацију, а Драгиша Ивановић из овог села наглашава да се на овај потез одлучио како би, пре свега, заштитио како себе, тако и чланове своје породице.

“Позивам све да обаве ову дужност иско ко што сам и ја одлучио да обавим. Ако се на време заштитиш боље ће да ти буде. Уопште ми није важно која вакцина је у питању, све су добре и важно ми је да заштитим како себе тако и своје од ове болести”, поручује Ивановић.

Дом здравља “Др Властимир Годић” наставља са вакцинацијом од понедељка, за када је заказана имунизација становника Бошњана, док је уторак дан за масовну имунизацију становника Бачине. Радно време вакциналних пунктова је од 08 до 14 часова, али у случају великог интересовања тимови здравствених радника даваће вакцине све до утрошка свих доза.

Здравствена амбуланта Залоговац

Пријављивање преко портала еУправе је и даље актуелно, а на тај начин се могу избећи гужве у чекаоницама и грађани знају тачно време свог термина за вакцинацију. Наравно, у самом Варварину радним данима се имунизација врши и без заказивања, а доступне су вакцине Фајзер, Спутњик В, Синофарм и Астра Зенека.

5 1 оцена
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре

1365

COVID-19 - ОПШТИНА ВАРВАРИН

0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x