“Видовданско повечерје” у Врњачкој Бањи

У Галерији “Језеро” у Врњачкој Бањи одржана је уметничка манифестација “Видовданско повечерје” коју је организовало Коло српских сестара из Врњачке Бање, на челу са Хилдом Живковић. Обраћајући се присутнима она је рекла да ову годину Коло српских сестара посвећује српском тространом крсту-симболу Светосавља.

“Ми Срби имамо јасно изражен и лако препознатљив идентитет, па поносно кажемо да припадамо тој групи. Од већине народа имамо дужу државотворну традицију. Нисмо биолошки велики, али јесмо по цивилизацијском доприносу. Светосавље је јединствен српски религијски поглед на свет и тако ће бити и даље”, рекла је на овој манифестацији Хилда Живковић.

У оквиру ликовне изложбе у музичком делу манифестације присутнима су се представили Уна Мијаиловић, Ивана Игрутиновић, Елена Алексић, Уна Ћирић, Јована Крстић, Михајло Радић и Виктор Траиловић. Ученица врњачке Гимназије Даница Карамарковић казивала је “Беседу Кнезу Лазару”, док су своје песме казивали Зорица Матицки, Љубомир Војић, Предраг Миливојевић и композитор Оливера Цветић.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре

1368

COVID-19 - ОПШТИНА ВАРВАРИН

0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x