Забрињава пораст броја пријава породичног насиља

Новодонети закон о спречавању насиља у породици већ даје резултате, закон ће бити допуњен у циљу смањивања ове појаве на минимум, а према речима директора трстеничког Центра за социјални рад од 01. јануара до 01. јуна ове године евидентирано је укупно 62 пријаве због спречавања насиља у породици. У поднетим пријавама обухваћене су 94 особе.

“Од ступања на снагу новодонетог закона у овој области до 06. септембра ове године имамо 64 пријаве и 84 особе. Од ових 64 пријава изречено је 25 хитних мера насилнику у виду изсељења из стана или забране приближавања жртвама насиља”, каже Минић објаснивши да се ради претежно о сукобима унутар породица, што свакако забрињава и ту би требало нешто више учинити.

“Међу извршиоцима овог кривичног дела има и малолетника, међутим, закон искључује да се та дела односе на малолетна лица тако да имамо три жаргона, а изменама и допунама новодонетог закона биће обухваћена и малолетна лица. Ми у Центру за сада успешно решавамо проблеме и имамо заиста добру сарадњу са полицијом и тужилаштвом, а ситуацију држимо под контролом, уз апел да се у породицама не подстиче и врши насиље над било ким јер се насиљем ништа не решава”, поручује Драгојло Минић додавши да, поред поменутих, у трстеничком Центру за социјални рад постоје и друге активности које њихов стручни тим спроводи успешно.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре

1368

COVID-19 - ОПШТИНА ВАРВАРИН

0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x